FOLLOW US: facebook twitter

Γεωργιόπουλος: Όχι στην αποδυνάμωση της Ολυμπίας από γιατρούς

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Επιστολή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας προς Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Το μείζον ζήτημα της απόσπασης γιατρών από Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία για την έκτακτη στελέχωση της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου αφήνει υγειονομικά εκτεθειμένο τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στην κρίσιμη χρονικά στιγμή επανεκκίνησης του τουρισμού.

Αυτό συνάγεται από την επιστολή – παρέμβαση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη αναφορικά με την εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου για απόσπαση ιατρών και από το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας για το εν λόγω Νοσοκομείο. Πιο αναλυτικά, η επιστολή του κ. Γεωργιόπουλου αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου να ενισχύσει την Παθολογική κλινική του με γιατρούς Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της Ηλείας, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην υγειονομική φροντίδα για χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς, σε ορισμένες δομές Υγείας, κυρίως σε αγροτικά ιατρεία, έχει να εμφανιστεί γιατρός πάνω από ένα μήνα! Αποδυναμώνεται, έτσι, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας με τις αυξημένες ανάγκες του, αλλά και στα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, ιδίως στα πιο απομακρυσμένα χωριά, αφήνοντας στο έλεος του Θεού ανθρώπους οι οποίοι, ως επί το πλείστον είναι άτομα ηλικιωμένα, που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα Κ.Υ., καθώς απέχουν πολλά χιλιόμετρα από το χωριό τους.

Τα Περιφερειακά Ιατρεία, Λάλα, Πελοπίου, Κούμανι, Δίβρης και Πανόπουλου (τα δύο τελευταία υπάγονται στο Κ.Υ. Σιμόπουλου) και αρκετά αγροτικά ιατρεία σε διάφορες άλλες Κοινότητες, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων, ιδίως στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Δήμου.

Αντίστοιχα, στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας υπηρετούν περί τους δέκα (10) ιατρούς, αλλά λόγω αναγκών των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, κάποιοι εξ αυτών μεταβαίνουν καθημερινά για να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους, απουσιάζοντας τις περισσότερες ώρες από την μονάδα τους. Με δεδομένο ότι κατά την τουριστική περίοδο που ήδη διανύουμε, ο πληθυσμός της Αρχαίας Ολυμπίας αυξάνεται σημαντικά, με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, θεωρούμε αδιανόητο να λειτουργεί το Κ.Υ. μόνο με δύο ιατρούς ανά βάρδια, με τόσο αυξημένο φόρτο εργασίας (εμβολιαστικό κέντρο, πρωτοβάθμια φροντίδα αλλά και έκτακτα περιστατικά).

Κατόπιν αυτών, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την εξαίρεση της Αρχαίας Ολυμπίας από την υποχρέωση απόσπασης ιατρικού προσωπικού για τις ανάγκες της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος