FOLLOW US: facebook twitter

Γεωργιόπουλος καλεί ΕΛΓΑ για εκτιμήσεις ζημιών σε πυρόπληκτες περιοχές

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:

Την άμεση αποστολή γεωπόνων εκτιμητών για ζημιές από πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις Κοινοτήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ζητά με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ ο Δήμαρχος, κ.  Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Στις 27 Ιουλίου 2020 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Χελιδονίου, Πουρναρίου, Ηράκλειας, Καυκανιάς, Πελοπίου, Κρυονερίου και Νεράιδας, καταστρέφοντας συνολικά περίπου 3.000 στρέμματα. Οι Κοινότητες αυτές, λόγω της καταστροφικής επίδρασης της πυρκαγιάς, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, αν και παρήλθε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από το ζημιογόνο αίτιο, ο ΕΛΓΑ δεν έχει αποστείλει μέχρι σήμερα γεωπόνους – εκτιμητές προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψίες και να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών. Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση έχει δημιουργήσει ανησυχίες στις πληγείσες Κοινότητες και πολλοί αγρότες που υπέστησαν ζημιές έχουν εκφράσει τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεδομένου δε ότι και οι διαδικασίες μέχρι την αποζημίωσή τους είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, πράγμα που ακυρώνει τελικά το δικαίωμά τους, παρακαλούμε όπως αποστείλετε το ταχύτερο δυνατόν γεωπόνους – εκτιμητές στις ως άνω πληγείσες περιοχές, καθότι οι καλλιεργητές που επλήγησαν βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημά τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος