FOLLOW US: facebook twitter

Φώφη Γεννηματά: Και πρόταση για δημιουργία σύγχρονου προπονητικού κέντρου στην περιοχή της Ήλιδας

Ημερομηνία: 02-03-2021 | Συντάκτης:
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Φώφη Γεννηματά στην χθεσινή της εισήγηση στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής που αναδεικνύει όπως ειπώθηκε τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την τοπική ανάπτυξη  για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου νέου προπονητικού κέντρου  παγκόσμιας εμβέλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας , διατύπωσε  χθες βράδυ η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  στην χθεσινοβραδυνή της εισήγηση στην έναρξη της Διαδικτυακής περιοδείας του Κινήματος  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα συνεχιστεί με πολλούς ομιλητές και τοποθετήσεις έως και την  Τετάρτη 3 Μαρτίου, αναφέρθηκε ακόμα σε θέματα που αφορούν το Ταμείο.Ανάκαμψης, την πανδημία και την υγεία, τονίζοντας ότι για όλα τα θέματα υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις του.

Η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο μεγαλόπνοο σχέδιο του προπονητικού κέντρου,  τόνισε ότι «Η Δυτική Ελλάδα έχει το πιο διάσημο brand σε παγκόσμια κλίμακα, ένα brand που κινεί δισεκατομμύρια ευρώ κάθε 4 χρόνια. To brand Olympic. Τι θα μπορούσε να γίνει με βάση αυτό;  Ένα υπερσύγχρονο νέο προπονητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας, που έχει έρθει στο προσκήνιο με τις ανασκαφές. Επενδυτές και εταιρίες από όλο το κόσμο θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.  Εμείς θα οργανώναμε το κεντρικό σχεδιασμό και τους όρους δόμησης όπως και τα νέα standards κατασκευής που θα θέλαμε για ένα τέτοιο σύμπλεγμα. Αθλητές από όλο το κόσμο θα συνέρρεαν για να μείνουν να ζήσουν και να προπονηθούν στα ιερά αθλητικά χώματα. Η τοπική παραγωγή θα μπορούσε σιγά-σιγά να φύγει από συμβατικές καλλιέργειες και να περάσει στη βιολογική παραγωγή και τα superfoods και ο ξενοδοχειακός τομέας θα μπορούσε να έχει 12μηνη λειτουργία αφού άνθρωποι από όλο το κόσμο θα ερχόντουσαν να δουλέψουν ή να προπονηθούν στην ιερή Ολυμπιακή γη και να απολαύσουν τα ποιοτικά προϊόντα, την μεσογειακή διατροφή και την τοπική γαστρονομία. Brand, location, product συνδυασμός που δημιουργεί νέα προϊόντα και μεγαλώνει την αξία τους.»

Ωστόσο η κ. Γεννηματά  ξεκίνησε την εισήγησή της ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην κατάρευση του ΕΣΥ, τονίζοντας ότι  δυστυχώς πορεύεται ακόμη χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα, με απανωτά λάθη και αστοχίες στα απανωτά και αποτυχημένα λοκνταουν που εχουν βυθισει την οικονομία της χώρας και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει στοχευμένα μέτρα για να μείνει όπως είπε όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος