FOLLOW US: facebook twitter

«Γέφυρα 2»: Μέσα Απριλίου η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:

Στα μέσα Απριλίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα επιδότησης δόσης επιχειρηματικών δανείων «Γέφυρα 2».

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Στους στόχους που έχουν τεθεί είναι οι πρώτες κρατικές επιδοτήσεις να δοθούν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με «πράσινα» δάνεια στις 31 Μαΐου με αναδρομική ισχύ από τον Απρίλιο.  Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν με την τράπεζα και κατόπιν να ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης, όπως έγινε και με το πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα στεγαστικά δάνεια. Θολό σημείο παραμένει ακόμα το αν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν και τα δάνεια που έχουν καταγγελθεί.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση μόλις ανοίξει η πλατφόρμα είναι :

  • Υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, www.keyd.gov.gr. Παράλληλα, θα αναρτηθεί ο οδηγός χρήσης της πλατφόρμας, καθώς και χρήσιμο ενημερωτικό υλικό, όπως συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις.

Το ποσοστό επιδότησης, η οποία διαρκεί 8 μήνες, για τα εξυπηρετούμενα δάνεια ξεκινά από 90% μηνιαίως για τους 3 πρώτους μήνες, υποχωρεί στο 80% τους επόμενους 3 και στο 70% τους τελευταίους 2 μήνες.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος