FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ε. Πύργου Ηρακλής: Επίσημη αναγνώριση και εγγραφή στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Ημερομηνία: 04-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Γ.Ε. Πύργου Ηρακλής έκανε γνωστό λίγο πριν αλλάξει η χρονιά ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγγραφή του σωματείου στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Σε λίγες ώρες αποχαιρετούμε το γεμάτο δύσκολες καταστάσεις 2020 και υποδεχόμαστε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το 2021. Η χρονιά αυτή που αποχαιρετούμε σε λίγες ώρες, εκτός από δύσκολες στιγμές, αποτέλεσε και χρονιά σημαντικής αναγνώρισης για το ιστορικότερο σωματείο καλαθοσφαίρισης της περιοχής του Πύργου, την Γ.Ε.Π. Ηρακλής.

Στις αρχές του Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγγραφή του σωματείου μας στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έναν θεσμό που αποτελεί την επίσημη καταγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, με την προϋπόθεση της απόφασης χορήγησης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης στο άθλημα, την οποία ο σύλλογος μας κατέχει εδώ και πολλά χρόνια.

Σημαντικό να τονίσουμε επίσης είναι το γεγονός ότι το σωματείο του Ηρακλή αποτελεί ένα από τα δέκα (10) σωματεία του Νομού Ηλείας και μόλις ένα από τα δύο σωματεία της πόλης μας, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την διαδικασία της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων και έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή και να ενημερώνεται για τα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα έχει αποφασίσει και εξαγγείλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων και η λεπτομερής καταγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας, συνδέεται επίσης με τα μέτρα στήριξής τους από την πανδημία του COVID-19, ενώ όπως έχει επισημανθεί, μόνο τα επίσημα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. θα δικαιούνται στο εξής επιπλέον δικαιώματα.

Το αποτέλεσμα  της επιτυχημένης εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων αποτελεί σίγουρα ένα σπουδαίο γεγονός για το κύρος και την ιστορία του σωματείου μας και αποδεικνύει την άψογη και νομότυπη λειτουργία της Γ.Ε.Π. Ηρακλής σε όλα τα επίπεδα, κάτι που εγγυόμαστε ότι θα συνεχιστεί με συνέπεια και στο μέλλον.

Αποχαιρετώντας το 2020, ευχόμαστε να τελειώσουν γρήγορα οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας με την πανδημία του COVID-19, να «φύγει» το λουκέτο από τον αθλητισμό και όλοι οι αθλητές και προπονητές να επιστρέψουν στα γήπεδα όσο το δυνατόν συντομότερα. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και πραγματική «υγεία» υπάρχει μόνο όταν οι αθλητές βρίσκονται στο γήπεδο και όχι κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι.

Τα καλύτερα για την ομάδα μας και το μπάσκετ της πόλης μας είναι μπροστά…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος