
Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε ο ΟΗΕ λέγοντας ότι χωρίς εκεχειρία που θα επιτρέπει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους «οι θάνατοι, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, θα αυξηθούν ραγδαία».
«Καθώς αυτή η πείνα είναι εξ ολοκλήρου ανθρωπογενής, μπορεί να σταματήσει και να αντιστραφεί. Ο χρόνος για συζητήσεις και δισταγμούς έχει περάσει, η πείνα είναι παρούσα και εξαπλώνεται ραγδαία. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό κανενός ότι απαιτείται άμεση και εκτεταμένη αντίδραση».
Την ίδια ώρα ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, δήλωνε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να αυτοχαρακτηριστεί «διεφθαρμένος» και «ανίκανος» μετά την αναγγελία του για λιμό.
«Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παραλείπουν την πραγματική ιστορία της «λιμοκτονίας» στη Γάζα. Οι όμηροι πεθαίνουν από την πείνα, η Χαμάς «παχαίνει», και ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμοκτονία, ενώ το 92% των τροφίμων τους κλέβεται για να πωληθεί από τη Χαμάς», έγραψε ο ίδιος στο X. «Εν τω μεταξύ, τα τρόφιμα του ΟΗΕ σαπίζουν στον ήλιο. Ο ΟΗΕ πρέπει να κηρύξει τον εαυτό του διεφθαρμένο και ανίκανο».