FOLLOW US: facebook twitter

Αλ. Γαβριλόπουλος: «Ο Αίας να είναι ένας ελκυστικός προορισμός»

Ημερομηνία: 17-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο 40χρονος προπονητής μίλησε στην «Πρωινή» για την επιστροφή του στον Αίαντα και τον στόχο της ομάδας

 

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

Ύστερα από 9 χρόνια ο Αίας υποδέχτηκε ξανά ένα δικό του παιδί φέτος, τον Αλέξη Γαβριλόπουλο και του εμπιστεύτηκε τη θέση του προπονητή στην ομάδα. Παίκτης-προπονητής την τελευταία φορά που ήταν στον Αίαντα, τη σεζόν 2011-2012 στην Α΄ Ηλείας, σε ηλικία 30-31 ετών τότε, προπονητής πιο ώριμος πλέον, στα 40 του χρόνια, με παραστάσεις από Αστέρα και Αχαϊκή πρωτίστως, στην οποία θήτευσε τα τελευταία 5 χρόνια και δεν κρύβει ότι η Αχαϊκή ήταν το σπίτι του. Ο Αίας όμως είναι το… πατρικό του, όπως μας είπε χαρακτηριστικά και επέστρεψε για να βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι στο να γίνει ο «Άγιαξ» η ομάδα που έθελγε όλη την Ηλεία πριν αρκετά-ομολογουμένως- χρόνια και η οποία πασχίζει να το επιτύχει αυτό ξανά τις τελευταίες σεζόν, υπό την διοίκηση των Γιώργου και Σπύρου Μπίρμπα,  Θανάση Θεοδόση,  Λάμπη Κάρδαρη και των άλλων παραγόντων. Ένα εγχείρημα που δεν είναι διόλου εύκολο, εντούτοις ο Γαβριλόπουλος, εργατικός και φιλόδοξος, φέρεται αποφασισμένος να παλέψει γι’ αυτό, διότι έτσι έχει μάθει στη ζωή του: να παλεύει για το καθετί, χωρίς πολλά λόγια και μακριά από… τυμπανοκρουσίες.

Η «Πρωινή» μίλησε με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο, θέλοντας να πιάσει τον σφυγμό του Αίαντα, με ένα δικό του παιδί πλέον στον πάγκο. Είναι διαφορετικό να έχεις στην τεχνική καθοδήγηση έναν άνθρωπο που αναδείχτηκε μέσα από τον Αίαντα και μέσω του οποίου ξεκίνησε την σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες με τον Ατρόμητο, τον Ιωνικό, την Λάρισα, την Παναχαϊκή, την Βέροια…

 

Αλέξη, επέστρεψες στον Αίαντα μετά από αρκετά χρόνια, πώς βλέπεις αυτή την επιστροφή σου αυτές τις πρώτες μέρες και πώς βρήκες τα πράγματα στην ομάδα;

«Θα σου πω πώς νιώθω… Στην Αχαϊκή ήμουν 5 χρόνια και εκεί ήταν το σπίτι μου. Τώρα επέστρεψα στο πατρικό μου. Ο Αίας είναι το πατρικό μου σπίτι. Είχα φτιάξει ένα άλλο σπίτι εκεί που ήμουν 5 χρόνια και τώρα γύρισα στο πατρικό! Τα πράγματα είναι καλά, από άποψης διάθεσης, ενδιαφέροντος για την ομάδα και οργανωτικά. Δεν είμαστε επαγγελματική ομάδα, αλλά υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται και προσπαθεί και αυτό είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν είμαι γενικά άνθρωπος που θα ζητήσω υπερβολικά πράγματα, διότι ξέρω τι κόπο και τι μόχθο κάνει κάθε ερασιτέχνης παράγοντας που αγαπάει τον τόπο του και την ομάδα του. Και αυτό το σέβομαι πάρα πολύ».

 

Ο Αίας για πολλά χρόνια έλειπε από τις εθνικές κατηγορίες. Βλέπεις να έχει μια συνέχεια αυτό που έχει ξεκινήσει από πέρυσι στη Γ΄ Εθνική;

«Ένας από τους στόχους είναι η ομάδα να σταθεροποιηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά και από άποψη κύρους. Όταν εγώ ξεκίναγα το ποδόσφαιρο είχαν αφήσει οι προηγούμενοι μια παρακαταθήκη και ο Αίας ήταν δευτερο-τρίτη ομάδα στο νομό. Ήταν Πανηλειακός, Αστέρας, Αίας τότε. Όλος ο κόσμος αν δεν μπορούσε να πάει στον Πανηλειακό, θα πήγαινε Αίαντα ή Αστέρα. Ο στόχος μας λοιπόν, πέρα βέβαια από την ουσία, που είναι η ομάδα να μείνει στη Γ΄ Εθνική όσο περισσότερο μπορεί, είναι να την κάνουμε ξανά αποδεκτή στον ποδοσφαιρικό κόσμο του νομού και όχι μόνο. Δηλαδή να είναι ένας ελκυστικός προορισμός. Και όχι μόνο τώρα που ήρθα εγώ, αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια ο στόχος της ομάδας είναι αυτός. Όλη αυτή η καλή δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, μου αφήνει κι εμένα περισσότερες ευθύνες».

 

Πάμε στο τώρα και στο χτίσιμο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Πώς προχωρούν οι διεργασίες;

«Πάμε σχετικά καλά. Αν και καθυστερήσαμε λίγο, νομίζω ότι σιγά σιγά, για τις δυνατότητές μας, γι’ αυτό που έχουμε ως στόχο δηλαδή, είμαστε σε καλό δρόμο… Κοιτάμε να κρατήσουμε το μπάτζετ σχετικά χαμηλά, για να μπορεί να είναι η ομάδα όπως είναι τα τελευταία χρόνια, φερέγγυα απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις της. Κι επειδή δεν υπάρχει καμία σιγουριά στην ελληνική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί τώρα με τον Covid-19 και όλα αυτά, δεν μπορείς να κάνεις ανοίγματα. Έχουν πει ότι θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, θα υπάρχει όμως; Ναι, έχουν αποφασίσει ότι θα υπάρχει, αλλά η κατάσταση είναι ρευστή και δεν αποκλείεται να αναιρεθούν κάποια πράγματα. Οπότε πρέπει να πάμε μετρημένα. Κοιτάμε να κινηθούμε με ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν, πέρα από τον χαρακτήρα, και πάρα πολύ καλή σχέση τιμής-αξίας. Για να μπορούμε να είμαστε εντάξει και να καλύψουμε όσο γίνεται καλύτερα τις ανάγκες της ομάδας».

 

Θέλετε, βέβαια, να κρατήσετε και τους περισσότερους παίκτες από τα περσινό ρόστερ, έτσι δεν είναι;

«Ναι, φυσικά. Σε αυτό το κομμάτι, είμαστε σε ακόμα καλύτερο δρόμο. Τα περισσότερα παιδιά έχουν ανανεώσει και μένουν τα τυπικά. Αυτό είναι πολύ θετικό, θέλουμε να έχουμε ομοιογένεια σαν ομάδα, στηριζόμαστε πολύ σε αυτό».

 

Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο άνετη παραμονή;

«Στόχος είναι η παραμονή. Από κει και πέρα όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει. Στόχος είναι η παραμονή. Το πρωτάθλημα δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό. Θα είναι πιο δύσκολο, πιο δυνατό, από την στιγμή που υπάρχει παρουσία κόσμου, θα νιώθεις πίεση και εντός και εκτός έδρας. Τα ταξίδια ενδεχομένως να είναι πιο μεγάλα και γενικά θα είναι ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα, όπου καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος