FOLLOW US: facebook twitter

Αλ. Γαβριλόπουλος: «Έχουμε βρει ισορροπία, δουλεύουμε καλά…»

Ημερομηνία: 28-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο προπονητής του Αίαντα μίλησε για την εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα

 

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

Ο Αίας  πέτυχε τρίτη σερί νίκη σε φιλικά ματς, την Κυριακή στη Ζάκυνθο κόντρα στον Εθνικό Σκουλικάδου (είχαν προηγηθεί οι νίκες επί του Καλού Νερού και του ΠΑΟΒ),  δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του στο γήπεδο και να αποκτά την ομοιογένεια που απαιτείται, καθώς έχει αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας, Αλέξης Γαβριλόπουλος, μιλώντας χθες στην «Πρωινή», κράτησε χαμηλούς τόνους, παραδεχόμενος βέβαια αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα, όχι μόνο βάση αποτελεσμάτων αλλά και της γενικότερης εικόνας, πως ο Αίας έχει μια ανοδική πορεία και βελτίωση, προϊόντος του χρόνου προετοιμασίας.

Ο 40χρονος τεχνικός ανέφερε για τις τρεις σερί φιλικές νίκες του Αίαντα: «Οι τρεις σερί νίκες στα φιλικά δεν σημαίνουν τίποτα, έστω κι αν είμαστε κοντά στην έναρξη του πρωταθλήματος, διότι δεν ξέρω σε τι επίπεδο ετοιμότητας είναι οι αντίπαλοι. Δεν σημαίνουν τίποτα από άποψη αποτελεσμάτων και γενικότερης εικόνας. Εγώ περισσότερο βλέπω την ομάδα καθημερινά στην προπόνηση και είμαι στην ευτυχή θέση να μην έχω τραυματισμούς και να δουλεύω με όλα τα παιδιά. Σιγά σιγά αποκτάμε μια ομοιογένεια και αυτό που βλέπουμε στις προπονήσεις το βλέπουμε πλέον και στους αγώνες. Τα αποτελέσματα όμως, δεν είναι ενδεικτικά αυτή τη στιγμή. Είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας, όλες οι ομάδες έχουν τα δικά τους προβλήματα, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα παρουσιαστεί ο αντίπαλός σου την Κυριακή. Αποκτάμε ομοιογένεια σιγά σιγά, αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε περισσότερα τα ζητούμενα που έχουμε στην προπόνηση. Αρχίζω κι εγώ να καταλαβαίνω περισσότερο τους παίκτες, διότι με κάποια παιδιά δεν έχουμε δουλέψει μαζί στο παρελθόν, θέλαμε και χρόνο να μάθουμε οι μεν τους δε, ο προπονητής τους παίκτες. Δεν είναι μόνο οι παίκτες να ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητή, αλλά και ο προπονητής να καταλαβαίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τι δυνατότητες έχει ο παίκτης, ώστε να μπορέσει να τον αξιοποιήσει κατάλληλα. Είμαστε σε μια φάση που έχουμε βρει μια ισορροπία, δουλεύουμε καλά, τα πράγματα έχουν μια ανοδική πορεία, μια βελτίωση και είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως από το γεγονός ότι συμμετέχουν όλοι οι παίκτες στην προπόνηση και δεν έχουμε τραυματισμούς. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για μας που δεν έχουμε πολύ μεγάλο ρόστερ».

«Δύο προσθήκες ακόμα»

Στην παρατήρησή μας ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως ο Αίας έχει αυτή την εικόνα πλέον, χωρίς να έχει ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ του, ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, είπε: «είναι γεγονός πως δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει το ρόστερ μας. Ψάχνουμε ακόμα παίκτες για δύο θέσεις, δηλαδή έχουμε μόνο έναν τερματοφύλακα αυτή τη στιγμή, και θέλουμε κι έναν μεσοεπιθετικό, που ενδεχομένως να μπορέσει να μας δώσει κάτι διαφορετικό από τους υπάρχοντες, διότι τα παιδιά κάνουν τρομερή προσπάθεια, έχουν βελτίωση οι μεσοεπιθετικοί μας, αλλά κοιτάζουμε για έναν ακόμη παίκτη για να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να μην παίζουν υπό πίεση και με άγχος και η ομάδα να μπαίνει σε δύσκολες καταστάσεις. Προσπαθούμε δηλαδή όσο μπορούμε να αποφορτίσουμε κάποια παιδιά».

Φιλικό με Πανηλειακό το Σαββατοκύριακο

Αναφορικά με τη συνέχεια της προετοιμασίας, ο Αίας θα δώσει το επόμενο φιλικό το προσεχές Σαββατοκύριακο κόντρα στον Πανηλειακό (δεν έχει οριστεί ακόμα η μέρα και η έδρα). Ο Στανής που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Εθνικό Σκουλικάδου, έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα. Ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία και θα επιστρέψει από σήμερα στο προπονητικό πρόγραμμα. Διάστρεμμα είχε υποστεί και ο Ρούνης πριν λίγες μέρες στην προπόνηση και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε στη Ζάκυνθο, ενώ ο Σταθάτος που και αυτός δεν ταξίδεψε στο νησί, ήταν λόγω κόπωσης και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί. Αμφότεροι αναμένεται από σήμερα (χθες η ομάδα είχε ρεπό) να τεθούν στη διάθεση του τεχνικού τιμ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος