FOLLOW US: facebook twitter

Γαστούνη: Απότιση φόρου τιμής στο Μνημείο Αγωνιστών για την Κύπρο

Ημερομηνία: 02-05-2023 | Συντάκτης:

Με αφορμή την αδελφοποίηση Ρουπακίου και Κοιλανιού

Με αφορμή την οριστικοποίηση της αδελφοποίησης   των χωριών Κοιλάνι  Λεμεσού Κύπρου και Ρουπακίου Δήμου Πηνειού, τελέστηκε σήμερα το πρωΐ  στη Γαστούνη Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο  των αγνοουμένων και  φονευθέντων Ελλήνων στην Κύπρο  με καταγωγή από τον Δήμο Πηνειού. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από  τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο και τον κοινοτάρχη Κοιλανίου κ. Κυριάκο Κυριάκου.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος μετά την κατάθεση στεφάνων δήλωσε: «Με αφορμή την αδελφοποίηση της κοινότητας Κοιλανίου της επαρχίας Λεμεσού με το Ρουπάκι του Δήμου Πηνειού, αποτίσαμε φόρο τιμής , στους ήρωές μας, στα αδέλφια μας που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον Αττίλα και  έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου.  Η αγκαλιά μας είναι πάντα ανοιχτή για τους αδελφούς μας Κυπρίους. Με την αδελφοποίηση επιτυγχάνεται η ενίσχυση των κοινών δεσμών πνεύματος και φιλίας που χαρακτηρίζει τις δύο κοινότητες και γίνεται αφετηρία δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των αδελφών λαών. Να σημειώσω ότι η αδελφοποίηση συμπίπτει και με την 19η επέτειο ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια».

Παρόντες  στην Επιμνημόσυνη δέηση  η κ. Άντρη Χαραλάμπους  πρόεδρος του Γυναικείου Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλανίου, ο πρόεδρος της ΤΚ Ρουπακίου κ. Κώστας Ρέγκλης, ο τέως πρόεδρος κ. Αθανάσιος Σταυρόπουλος  και  μέλη του Συλλόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος