FOLLOW US: facebook twitter

O Χρ. Γαρύφαλλος ζητά ακύρωση της απόφασης αναστολής καθηκόντων βάσει της νέας διευκρινιστικής του ΥΠΕΣ

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Και νέα ένσταση Χρ. Γαρύφαλλου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Αρχαίας Ολυμπίας για τις εργαζόμενες του Βοήθεια στο Σπίτι

Και δεύτερη ένσταση κατά της απόφασης αναστολής καθηκόντων των τριών εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω καθυστέρησης στον εμβολιασμό τους, κατέθεσε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Γαρύφαλλος, στηριζόμενος στην διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/ΟΙΚ.16474-23/08/2021, «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού (57η εγκύκλιος) στην παράγραφο Β, Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού αναφέρει: ότι για το προσωπικό της παρ.1 του άρθρου 206 του Ν. 4820/2021 για το οποίο το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ισχύει από 16-08-2021 (ημερομηνία κυκλοφορίας του ΦΕΚ), σε περίπτωση κατά την οποία κατά χρόνο έναρξης ισχύος της εν λόγω ΚΥΑ δεν παρείχαν εργασία με αυτοπρόσωπη παρουσία λόγω νόμιμης απουσίας, η προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών για την υποβολή της σχετικής αίτησης απαλλαγής από την εν λόγω υποχρέωση άρχεται με την επάνοδο τους στην υπηρεσία”. Στην προκειμένη περίπτωση, οι εργαζόμενες δεν παρείχαν υπηρεσία στις 14 και 15/8/2021 ημέρες Σάββατο και Κυριακή, οπότε η προθεσμία των τριών εργάσιμων ημερών ξεκινάει από τις 16/8/2021 και άρα ισχύει από τις 19/8/2021.

Μάλιστα, ο κ. Γαρύφαλλος μαζί με τις τρεις εργαζόμενες του προγράμματος, συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, στον οποίο και παρέδωσαν όλα τα σχετικά έγγραφα και την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου μέσω της οποίας φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι τρείς εργαζόμενες βρίσκονται εντός προθεσμίας και μάλιστα έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι το θέμα τους θα λυθεί άμεσα και θα επανέλθουν στην υπηρεσία τους.

Στην περίπτωση της μιας εκ των τριών εργαζομένων, η οποία εμβολιάστηκε στις 18/8/2021 βάσει της διευκρινιστικής είναι εμπρόθεσμη και μάλιστα με αίτηση- ένσταση που κατέθεσε ζητά την ακύρωση της απόφασης αναστολής καθηκόντων και την έκδοση νέας απόφασης για να επανέλθει στην υπηρεσία της χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στην δεύτερη εργαζόμενη, που λόγω της πυρκαγιάς ακυρώθηκε το ραντεβού της από το Κέντρο Υγείας και ορίστηκε για τις 18/8/2021 πάλι είναι εντός προθεσμίας, το ίδιο και για την 3η εργαζόμενη που και αυτή έχει εμβολιαστεί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως κ. Γαρύφαλλος, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι είναι υπερ του εμβολιασμού, όχι όμως στην υποχρεωτικότητα του χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης εκβιαστικές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος