FOLLOW US: facebook twitter

Γάλλοι εθελοντές στο Δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 18-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + το Κέντρο Οργάνωσης και Υποδοχής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων C.O.P.A.E. ILIS φιλοξένησε Γάλλους μαθητές και μαθήτριες για διάστημα δύο εβδομάδων στο Δήμο Πηνειού και συγκεκριμένα από τις 3 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Οι φιλοξενούμενοι από το Γαλλικό σχολείο “ΕPL THURE-NOUVELLE AQUITAINE” έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση στο Δήμο Πηνειού, ως κηπουροί καθώς και σε ιδιωτική επιχείρηση φυτωρίου.

Tην περασμένη Πέμπτη συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους και την υπεύθυνη του Κέντρου Οργάνωσης   κ. Λειλά Αλάουι,  επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Γαστούνης όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου η οποία και προσέφερε στους μαθητές λευκές μπλούζες με το λογότυπο του Δήμου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της Γαστούνης και τον ρόλο του οπλαρχηγού Γεωργίου Σισίνη στην Επανάσταση του 1821 καθώς και στις διαχρονικά άριστες σχέσεις της Ελλάδος με την Γαλλία.

Οι μαθητές από την πλευρά τους δήλωσαν ότι πέρασαν “υπέροχα και τις 15 μέρες αφού επισκέφθηκαν πολλές ομορφιές του Δήμου”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος