FOLLOW US: facebook twitter

Γαλλική φαρμακευτική βοήθεια στην Ηλεία

Ημερομηνία: 05-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

galloi-farmakaΓια πέντε χρόνια στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Μια απρόσμενη γαλλική στήριξη βρήκε ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο πρόσωπο των εθελοντών των Διεθνών Ανθρωπιστικών Φαρμακείων. Μιας οργάνωσης που σκοπό έχει να στηρίξει με την παροχή φαρμακευτικών ειδών τις ιατρικές δομές της περιοχής. Οι Γάλλοι εθελοντές βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει τη διανομή του υλικού που έχουν συγκεντρώσει και έχουν φέρει στη χώρα μας με δύο φορτηγά.

galloi-farmaka2Η αρχή έγινε από τα αγροτικά ιατρεία στο Κάστρο και την Κυλλήνη και το Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών. Χθες βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας για να παραδώσουν μεγάλες ποσότητες από φαρμακευτικό και παραϊατρικό υλικό. Επόμενοι προορισμοί είναι άλλα αγροτικά ιατρεία του δήμου, καθώς επίσης και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν την πολύτιμη αυτή βοήθειά τους για πέντε χρόνια και σκοπεύουν να επισκέπτονται αρκετά συχνά την Ηλεία. Να σημειώσουμε πως ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την επαφή των δύο πλευρών διαδραμάτισε ο Γάλλος σύζυγος της κόρης της πρώην αντιδημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ελένης Καραγιάννη – Λευκαδίτη, Φρανσουά Ξαβιέ ντε Φο, που ήρθε σε επαφή με τους εθελοντές των Διεθνών Ανθρωπιστικών Φαρμακείων στη Γαλλία.

galloi-farmaka3Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, τόνισε πως «είναι μια πρωτοβουλία συμπολίτη μας που μένει στο Κάστρο. Είχαμε ζητήσει κάποια ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Ήρθαν και έφεραν αρκετά πράγματα. Έδωσαν στο Πολυδύναμο Ιατρείο των Λεχαινών και στα Αγροτικά Ιατρεία Ανδραβίδας και Κυλλήνης. Σειρά ήταν τώρα του Κέντρου Υγείας Βάρδας, όπου έφεραν πάρα πολλά πράγματα και πολύ χρήσιμα για εμάς. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν δημιουργηθεί δυσλειτουργίες στις ιατρικές υπηρεσίες γενικά στην Ελλάδα αλλά και στο δήμο μας. Είναι μια καλή κίνηση που θα βοηθήσει αρκετά σε όφελος των πολιτών μας. Είναι πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια κίνηση στην Ελλάδα και θα σεβαστούμε αυτή τη συνεργασία με τους Γάλλους που έχουν μεγάλες δυνατότητες. Για τα επόμενα πέντε χρόνια θα μας φροντίζουν με τον δικό τους τρόπο, όχι μόνο στο δήμο μας αλλά πιθανόν και σε άλλες περιοχές στην Ηλεία».

galloi-farmaka4Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Διεθνών Ανθρωπιστικών Φαρμακείων Αλέν Μπερτόν, ανέφερε πως «τα Διεθνή Ανθρωπιστικά Φαρμακεία είναι μια Γαλλική οργάνωση. Από τον Φρανσουά είχαμε αυτή την επαφή για να φέρουμε τα φάρμακα στην Ελλάδα. Ήρθαμε πρώτα το Φεβρουάριο, για να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν και να τις καταγράψουμε. Ήρθαμε πίσω σύντομα για να δώσουμε αυτή την περίθαλψη για τις ανάγκες που είδαμε ότι υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας του δήμου. Η Ένωση μας είναι τοπική της κεντρικής Γαλλίας που ανήκει στην μεγαλύτερη Γαλλική ένωση τα Διεθνή Ανθρωπιστικά Φαρμακεία, της οποίας είμαι πρόεδρος. Σκοπός μας είναι να έρθουμε πάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για πέντε χρόνια για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα μέσα από αυτή την συνεργασία. Αποφασίσαμε να εργαστούμε στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς θα είναι πιο εύκολο για εμάς να μη διασπαστούμε παντού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος