FOLLOW US: facebook twitter

Γαλάζια Σημαία σε 8 παραλίες της Ηλείας

Ημερομηνία: 26-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

galazia-simaia

Έλαβαν την ανώτατη διάκριση για την ποιότητα των νερών κολύμβησης

  • Την 3η θέση παγκοσμίως κατέλαβε η Ελλάδα για το 2016

Οκτώ παραλίες, τιμούνται και φέτος με την ανώτατη διάκριση, τη Γαλάζια Σημαία, στην Ηλεία για το 2016, όσες και την περσινή. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, εκτός παραμένει η υπέροχη παραλία της Ζαχάρως. Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος «Γαλάζια Σημαία» απέκτησαν 16 παραλίες, 6 στην Αχαΐα (μια περισσότερη από πέρυσι) και 2 στην Αιτωλοακαρνανία (από μια που είχε πέρυσι).

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Φύσης (ΕΕΠΦ), είναι ο ελληνικός συνέταιρος που χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για την προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Έτσι για φέτος, το 2016, η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Ευρώπη στην ποιότητα των νερών κολύμβησης και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, το 97,2% των σημείων κολύμβησης που ελέγχθηκαν στη χώρα μας ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα η χώρα μας κατέλαβε την 3η θέση παγκοσμίως στις «Γαλάζιες Σημαίες», με 430 ακτές και 9 μαρίνες για το 2016.

Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» («BLUE FLAG») ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία στην Ηλεία το 2016 είναι:

Δήμος Πύργου: Σκαφιδιά

Δήμος Ήλιδας: Κουρούτα

Δήμος Πηνειού: Αρκούδι, Βαρθολομιό, Γλύφα

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2, Λουτρά Κυλλήνης 1, Λουτρά Κυλλήνης 2.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος