FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Στράντζαλης: «Στον Πανηλειακό χάρηκα το ποδόσφαιρο»

Ημερομηνία: 15-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ SPORTDAY / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Πανηλειακό ο Γιώργος Στράντζαλης σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportday.gr για την καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την προπονητική που ασκεί εδώ και πολλά χρόνια (είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO). Ο άλλοτε σπουδαίος μέσος του Πανηλειακού με την μεγάλη καριέρα στην Α΄ Εθνική με την ηλειακή ομάδα και τον Άρη, εδώ και έξι χρόνια ζει μόνιμα στο Μόντρεαλ του Καναδά και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι τεχνικός διευθυντής σε ένα μεγάλο κλαμπ με 4.000 παιδιά και συγκεκριμένα τεχνικός υπεύθυνος σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-12 ετών. 

O Γιώργος Στράντζαλης με τον γιο του Ανδρέα-Κωνσταντίνο, στο Στάδιο Πύργου.

O Στράντζαλης, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον Πύργο και στην Ηλεία γενικότερα, όπου διατηρεί βαθιά φιλία με πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, ανέφερε για την μεταγραφή του στον Πανηλειακό: «Όταν αναφέρομαι στον Πανηλειακό αναφέρομαι σε οικογένεια. Γεωργιάδης – Αργυρούλης τεχνικό δίδυμο. Μια ομάδα, μία οικογένεια. Ανέβηκε κατηγορίες με 10.000 κόσμο συνέχεια και 2.000 σε κάθε προπόνηση. Με έναν απίστευτο παράγοντα, τον  Σταυρόπουλο. Όλοι με χαμόγελα και μία ομάδα στολίδι για το επαρχιακό ποδόσφαιρο. Αλλά το τροχαίο του Αντώνη Γεωργιάδη έφερε πολλές αλλαγές κι έφυγα το ’96 επί Δανιήλ. Με παραχώρησε τότε ο Σταυρόπουλος, χωρίς να ζητήσει ούτε δραχμή από τον Άρη». Μάλιστα, τόνισε πως δεν έπρεπε να φύγει τότε από τον Πανηλειακό και να πάει στον Άρη: «Δεν έπρεπε να φύγω από τον Πανηλειακό και να έρθω τότε στον Άρη. Έπρεπε να περιμένω. Είχα πρόταση από την ΑΕΚ με Τροχανά, αλλά δεν είχα μάνατζερ ποτέ μου. Δεν ήξερα την κατάσταση του Γράντα με τον κόσμο του Άρη. Γιατί ό,τι έφερνε ο Γράντας θεωρούσαν ότι έπρεπε να φύγει. Κάποιοι την πλήρωσαν, ίσως ήμουν κι εγώ. Θα μπορούσα να είχα έρθει στον Άρη ένα χρόνο αργότερα. Ίσως να μην ήταν σωστό το τάιμινγκ. Εγώ ήθελα να παίξω Εθνική τότε, ήμουν στα καλύτερα μου, είχα 9 γκολ σαν αμυντικός χαφ και ήμουν τέταρτος σκόρερ στο πρωτάθλημα».

Ο Στράντζαλης, αρχηγός του Πανηλειακού, με Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο, Κολοσκόπη, Ανδριόπουλο, Κυζερίδη…

Όσο για το πού χάρηκε το ποδόσφαιρο, ο Πανηλειακός και ο Άρης είναι οι ομάδες που έχουν «χαραχτεί» στη μνήμη του: «Στον Πανηλειακό το χάρηκα, ήμασταν αδέρφια. Και στον Άρη το έζησα με πολύ πάθος, ειδικά στη Β’ Εθνική. Κι εκεί γίναμε οικογένεια. Χωρίς λεφτά, όλοι οι παίκτες μαζί για καφέ. Κι ο Φοιρός μαζί μας. Πηγαίναμε τρεις φορές την εβδομάδα».

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi-Ραφαήλ Γεωργιάδης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος