FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Πλεμμένος: Οι ανάγκες των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

Ημερομηνία: 02-02-2022 | Συντάκτης:

Το ζήτημα της μεταστέγασης του εσπερινού γυμνασίου λυκείου της πόλης του Πύργου, δεν προέκυψε χθες. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την πόλης μας εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Τις προηγούμενες ημέρες ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του εσπερινού σχολείου της πόλης μας και πραγματικά διαπιστώσαμε ότι τίποτα από αυτά τα οποία μας έλεγαν δεν ήταν υπερβολή.   Κληθήκαμε λοιπόν να δούμε ποια είναι η καλύτερη δυνατή προσφερόμενη λύση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η άμεση μεταστέγαση της σχολικής μονάδας.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες τις περιοχής μας διαπιστώθηκε ότι στη παρούσα χρονική στιγμή μόνο το 1ο γυμνάσιο Πύργου θα μπορούσε να φιλοξενήσει στους χώρους του τους μαθητές του Εσπερινού γυμνασίου λυκείου. Το 1ο γυμνάσιο Πύργου αποτελεί πραγματικά ένα σύγχρονο και λειτουργικό καθόλα κτήριο, με εξαιρετικές υποδομές και τεχνολογία, εργαστήρια και εξοπλισμό όπως θα έπρεπε να έχουν όλες οι σύγχρονες σχολικές μονάδες. Διαθέτει πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας Εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μουσικής, Γυμναστήριο, ΖΕΠ για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, Βιβλιοθήκη, που όλες συμβάλλουν σε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα το 1ο γυμνάσιο Πύργου διαθέτει ένα γραφείο διευθυντή, γραφεία υποδιευθυντών, δύο γραφεία καθηγητών… ενώ διαθέτει ακόμα αίθουσα για τις καθαρίστριες αλλά και αίθουσα βεστιαρίου! Σαφώς και θα θέλαμε όλα τα σχολεία της πόλη του Πύργου να έχουν τις υποδομές του 1ου γυμνασίου, κάτι το οποίο ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε στο μέλλον. Οι ανάγκες όμως των μαθητών του εσπερινού γυμνασίου λυκείου δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Γι αυτό το λόγο το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για τη συστέγαση του Εσπερινού γυμνασίου – λυκείου στο χώρο του 1ου Γυμνασίου, καθώς είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σχολική μονάδα που διαθέτει τις αίθουσες που απαιτούνται. Παραμένουμε στην διάθεση όλων των φορέων, τους οποίους καλούμε να κατανοήσουν το πρόβλημα το οποίο δυστυχώς υπάρχει.

 

 

Ιωάννης Πλεμμένος

Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος