FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λυμπέρης:“Ημέρα μνήμης και τιμής των πεσόντων του μαρτυρικού Γερακίου η 30η Ιουλίου”

Ημερομηνία: 04-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε εκδήλωση μνήμης και τιμής που  έλαβε χώρα στο Μνημείο Ηρώων του Γερακίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου. Την  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τους Ήρωες που έπεσαν υπέρ Πατρίδος από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, του τότε Προέδρου της Κοινότητος Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου και του επί δεκαετίες Διδασκάλου του χωριού Δημητρίου Τσάμη, τίμησε με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τον οποίο και υποδέχτηκε στο χωριό ο κ. Λυμπέρης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, ενώ έγιναν και σύντομες αναφορές στην θυσία των δύο Ηρώων, από το Δήμαρχο Ήλιδας, τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Γερακίου, από τον Καθηγητή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Χρήστο Τσάμη, υιό του Ήρωα Δημήτρη Τσάμη και το Θεόδωρο Αντωνόπουλο, δισέγγονο του Δημητρίου Τσάμη. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε με τοποθέτησή του ο τέως  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

 Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, όπως και απονομή πλακετών και αναμνηστικών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την  τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και  την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Ηλιδας  όρισε  την 30η Ιουλίου ως ημέρα μνήμης και τιμής για το Μαρτυρικό χωριό Γεράκι και κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής θα αποδίδονται οι ανάλογες τιμές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος