FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λυμπέρης: “Δεν περισσεύει νοσηλευτικό κρεβάτι στα Νοσοκομεία της Ηλείας, τα χρειαζόμαστε όλα!”

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:

Με τη φράση “Αιδώς… Ηλείοι” ολοκλήρωσε τη χθεσινή του συνέντευξη ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης

  • Αιχμές κατά νυν και πρώην Διοικητή Γ.Ν Ηλείας καθως και Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


“Δεν περισσεύει νοσηλευτικό κρεβάτι στις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας, και του Πύργου και της Αμαλιάδας ακόμα και της Κρέστενας” υποστήριξε χθες με συνέντευξη του ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά του νυν και του πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας αλλά και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις αναφορικά με την επιστροφή προσωπικού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και την επαναλειτουργία των Χειρουργείων που έχει ως συνέπεια την δυσλειτουργία της ΝΜ Πύργου.

Ο κ. Λυμπέρης επανέλαβε, όσα επι χρόνια υποστηρίζει, ότι η Ηλεία χρειάζεται σε λειτουργία και τα τρία Νοσοκομεία, του Πύργου, της Αμαλιάδας και της Κρέστενας τονίζοντας ότι βάσει του πληθυσμού του Νομού θα έπρεπε να υπάρχουν 500 κλίνες και σήμερα δεν έχουμε ούτε 350. “Έρχομαι να δηλώσω προς τους δημότες και προς τους Ηλείους, γιατί νομιμοποιούμε σα γιατρός αυτών των μονάδων από το 1982 να μιλήσω και στους Ηλείους – πως μιλούν κάποιοι άλλοι νεόκοποι από του Πύργου τη μεριά- ότι αυτά που λέω χρόνια και κάποιοι δε θέλουν να ακούσουν επαληθεύονται. Αυτά που ισχυρίζομαι είναι ότι δεν περισσεύει νοσηλευτικό κρεβάτι το έχω πει χίλιες φορές. Ο μέσος όρος κρεβατιών που έχει μια προηγμένη χώρα με τον πληθυσμό τον δικό μας είναι 500 κρεβάτια και εμείς δεν έχουμε ούτε 350. Πως λοιπόν βγάζουν τα 80-90 κρεβάτια της Αμαλιάδας απ έξω και λένε ένα Νοσοκομείο στον Πύργο; Πως αυτοί οι φωστήρες βγάζουν αυτό. Δε θα το επαναλάβω ούτε θα τα πω πάλι. Αυτοί που ήθελαν να τα ακούσουν τα ακούν και τα έχουν καταλάβει και αυτοί που δε ήθελαν λένε ακόμα σήμερα αποψιλώθηκε το Νοσοκομείο Πύργου διότι μεταφέρθηκε προσωπικό στην Αμαλιάδα. Ποιο προσωπικό ρε συνάδελφε του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας; Το προσωπικό που είχε φύγει από την Αμαλιάδα; Ποιες νοσηλεύτριες; Από αυτές τις 70 που είχε πάρει ο … “ακατανόμαστος” με πρόφαση τον κορονοϊό στον Πύργο για να καταστρέψουν την Αμαλιάδα; Και δε μιλήσαμε γιατί είχαμε πανδημία και κάποιοι με παρεξήγησαν ότι γέρασα και έχασα την ορμή και την αγωνιστικότητα μου. Δε μιλάς μέσα σε μια πανδημία όταν υπάρχει κίνδυνος. Προσπαθείς να βοηθήσεις και αυτό έκανα. Τώρα όμως;” είπε και μίλησε για τις παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού αλλά και για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου το οποίο παρότι μετακίνησε το προσωπικό της Αμαλιάδας, δε λειτούργησε ποτέ σωστά. “Το αποτέλεσμα τι έδειξε; Παραιτήθηκε κανένας γιατρός από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας; Από το Νοσοκομείο του Πύργου παραιτήθηκαν οι γιατροί. Σηκωθήκαν και έφυγαν υπό τη διοίκηση του κ. τάδε. Η Αμαλιάδα φταίει; Η Αμαλιάδα φταίει που γράφουν όλοι σήμερα; Μας βγήκε και ο πρώην Διοικητής, ο κ. Διαμαντόπουλος για να μας πει τι; Ότι αυτός ξεκίνησε να ξηλώνει το πουλόβερ του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας σε εποχές που δεν είχαμε τις κρίσεις αυτές που είχαμε μετά. Τι να μας πει. Ο κ. Αυτός έχει τελειώσει, έχει κριθεί, έχει κατακριθεί και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση και στην αντίληψη του κόσμου τουλάχιστον στη δική μου είναι “ισοβίως κατάδικος” όσον αφορά τα υγειονομικά θέματα”.


“Αιδώς Ηλείοι”

Ο κ. Λυμπέρης, επισήμανε ότι ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει σε όλους προς πάσα κατεύθυνση και να δηλώσει ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα λειτουργήσει ως Νοσοκομείο γιατί είναι απαραίτητο. “Πως να τους πω όλους αυτούς;, Ότι αν κλείσει η Αμαλιάδα και όλα θα γίνουν ωραία. Έκλεισε η Αμαλιάδα, τι έγινε ωραίο; Τίποτα δεν έγινε! Καταστροφή έγινε, διαλύθηκε και ο Πύργος. Παραιτήθηκαν τρεις γιατροί,, έφυγαν δε τα βλέπουν αυτά; Δε καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κατανεμηθεί ο κόσμος, να κατανεμηθούν δράσεις και λειτουργίες και να αξιοποιηθούν όλα τα κρεβάτια για να μη φεύγουν εκτός Ηλείας… και να λεμέ εδώ να καμαρώνουμε ότι έχουμε ένα Νοσοκομείο; Αρά επαναλαμβάνω ότι, το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν άνοιξε, γιατί δεν έκλεισε ποτέ! Ανέστειλε λειτουργία λόγω της πρωτοφανούς κρίσης η οποία διαπέρασε τον πλανήτη. Ας ηρεμήσουν όλοι αυτοί μέσα στο νομό και ας σκεφτούν γιατί στο Μεσολόγγι, στο Ναύπλιο, στην Κυπαρίσσια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα; Εδώ οι σύλλογοι, οι εργαζόμενοι, οι φορείς, ο ιατρικός κτλ. είναι ξύπνιοι; Θα κλείσω λέγοντας Αιδώς Ηλείοι…”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος