FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λούσκος: «Αποκλειστικός στόχος το πρωτάθλημα»

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έκανε ο Πανηλειακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» της ΑΕ Μυκόνου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.
Ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας του Πύργου, Γιώργος Λούσκος, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός από την Παναχαϊκή στον σύλλογο της Ηλείας μίλησε στο anotherfootballday για την σημαντική αυτή νίκη, τις δυσκολίες που υπάρχουν στον όμιλο τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.

Ο Πανηλειακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Το αποτέλεσμα αυτό, πόσο σας βοηθάει ψυχολογικά για την συνέχεια;

«Αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, διότι δεν κερδίσαμε στο Γύθειο που ήταν ο ξεκάθαρος στόχος μας. Οπότε υπήρχε λίγο πίεση, προκειμένου να φέρουμε το πρώτο μας τρίποντο, για να μας δώσει ψυχολογία για την συνέχεια. Δυσκολευτήκαμε αρκετά, αλλά το καταφέραμε στο τέλος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας, για την διοίκηση για όλους για τον ίδιο μας τον κόσμο και προκειμένου να πιστέψουμε εμείς ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στη συνέχεια».

Στο παιχνίδι απέναντι στην Μύκονο αγωνιστήκατε με απουσίες. Αυτές οι απουσίες και τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν κάτι που σας συσπείρωσε και σας ώθησε στο να φτάσετε στη νίκη;

«Παίξαμε και για τα υπόλοιπα παιδιά, που δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας, λόγω του ότι είχαν κάτι μικροτραυματισμούς και δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Ναι σίγουρα. Όπως μας είχε πει ο πρόεδρος και ο προπονητής, ότι όποιος κληθεί να παίξει στην αρχική εντεκάδα, θα μπει μέσα για να βοηθήσει. Πρέπει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών και να παλέψει. Εμείς παλέψαμε και για αυτά τα παιδιά. Όλοι οι συμπαίκτες μου ακόμα και εγώ θεωρώ ότι δώσαμε το 100%… Σίγουρα παίξαμε και για αυτούς, αλλά μας έκανε αυτό που είπατε κι εσείς, να μας συσπειρώσει. Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όσες απουσίες και να είναι αυτοί που θα κληθούν να αγωνιστούν πρέπει να μπουν μέσα και να τα καταφέρουν».

Σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας, απέναντι στον Πανγυθεατικό τι ήταν που είχατε και σας οδήγησε στη νίκη;

«Αυτό που μας βοήθησε να πετύχουμε τη νίκη ήταν το ότι ακόμα κι εμείς οι ποδοσφαιριστές καταλάβαμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, σε εκείνο το παιχνίδι μιας και ισοφαριστήκαμε στο 92΄. Κάναμε μια συζήτηση με τον προπονητή και με τον πρόεδρο όλοι μαζί, όπου και είπαμε ότι την Κυριακή πρέπει να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Χαμηλά η μπάλα, χαμηλά το κεφάλι. Προπονούμαστε καλά αυτή την εβδομάδα και πάμε την Κυριακή και τα δίνουμε όλα. Για αυτό ανέφερα και πριν ότι υπήρχε αυτή η πίεση. Θεωρώ ότι μας συγκρότησε περισσότερο αυτό το αποτέλεσμα, μας έκανε ακόμα πιο πολύ ομάδα σαν σύνολο και για αυτό πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Όλα τα παιδιά μπήκαμε μέσα με πάθος, με ψυχή, με ένταση και με την ποιότητα που έχουμε και για αυτό καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη, έστω και στα τελευταία λεπτά στο 87΄. Είναι ένας δύσκολος όμιλος, ο οποίος θεωρώ ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες στα περισσότερα παιχνίδια».

Πρώτο σου γκολ με τον Πανηλειακό, το οποίο συνδυάστηκε με νίκη. Πως νιώθεις για αυτό;

«Όπως είπα και πριν υπήρχε πίεση, για το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του ότι δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εγώ προσωπικά, το είχα βάλει ως στόχο, ότι πρέπει να το καταφέρουμε. Είχα πει στον εαυτό μου, ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από το να κερδίσουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό μου έδωσε ακόμα περισσότερο κίνητρο, ότι πρέπει να τα καταφέρω δεν γινόταν διαφορετικά και για αυτό πανηγύρισα έξαλλα αυτό το γκολ στο τέλος, γιατί τις τελευταίες δύο μέρες δεν είχα κοιμηθεί. Είχα μια πίεση γενικά, το είχα πει εδώ και στους δικούς μου, λόγω του ότι υπάρχουν απαιτήσεις στην ομάδα. Έχω απαιτήσεις εγώ προς το πρόσωπο μου. Έχουν απαιτήσεις οι άλλοι προς εμένα, οπότε πρέπει να μπω να κερδίσω και να τα καταφέρω. Σίγουρα πέτυχα το πρώτο μου γκολ. Ήταν κάτι πολύ όμορφο. Μια πολύ όμορφη στιγμή, γιατί πριν δύο χρόνια είχα ξανασκοράρει όταν ήμουν στην ομάδα και με τον κόσμο μας, που είχε έρθει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι να μας υποστηρίξει… Ήταν κάτι πολύ όμορφο, δεν το είχα ξαναζήσει να πετύχω στα τελευταία λεπτά γκολ και να παίζω μόνο στον Πανηλειακό».

Ποιος είναι ο στόχος του Πανηλειακού την φετινή σεζόν;

«Ο στόχος του Πανηλειακού την φετινή χρονιά είναι να πρωταγωνιστήσει. Να πάει για το πρωτάθλημα. Είχα μιλήσει και με τον πρόεδρο και ήταν ξεκάθαρος αυτός ο στόχος, ότι η ομάδα να πάει για το πρωτάθλημα. Για εμένα θεωρώ ότι έχουν έρθει πολύ αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Οι συμπαίκτες μου είναι αρκετά καλοί. Αυτός είναι ο στόχος μας, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μόνο αυτός, γιατί κι εγώ μόνο για αυτόν έχω έρθει».

Αν δεν κάνω λάθος επέστρεψες φέτος το καλοκαίρι στον Πανηλειακό, παρότι ήσουν πολύ κοντά να πας σε άλλη ομάδα. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην απόφαση αυτή; Έπαιξε ρόλο και το ότι στο παρελθόν είχε περάσει από την ομάδα και ο πατέρας σου;

«Ναι σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο πατέρας μου έχει αγωνιστεί στον Πανηλειακό. Έχει γράψει ιστορία με την ομάδα στα σαλόνια και της Β΄ και της Α΄ Εθνικής. Έπαιξε σημαντικό ρόλο, γιατί το καλοκαίρι ήμουν πολύ κοντά δηλαδή τις τελευταίες δύο μέρες είχα μιλήσει και με άλλες ομάδες. Ο πρόεδρος με έκανε να γυρίσω. Ήθελα κι εγώ να γυρίσω πάρα πολύ, να είμαι και στο σπίτι μου, γιατί είναι σημαντικό να σε υποστηρίζει και η οικογένεια σου, να είναι δίπλα σου. Το μεγαλείο του Πανηλειακού, το ότι είναι η ομάδα της πόλης μου και ο ξεκάθαρος στόχος της που είναι να πρωταγωνιστήσει να διεκδικήσει δηλαδή το πρωτάθλημα ήταν αυτός που με έκανε να γυρίσω. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο πατέρας μου, γιατί είναι Πανηλειακός από παλιά. Έχει αγωνιστεί και έχει προσφέρει και σε άλλο πόστο. Αυτό με έκανε να έρθω ακόμα πιο κοντά, στο να γυρίσω στην ομάδα, στην οποία έχω έρθει ως δανεικός από την Παναχαϊκή».

Ένα σχόλιο για τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει ο Πανηλειακός;

«Θεωρώ ότι είναι ένας δύσκολος όμιλος, γιατί αποτελείται από αρκετές ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Πανιώνιος που είναι μεγάλο ιστορικό σωματείο, η Ρόδος που και αυτή έχει σαν στόχο την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες όπως ο Πανγυθεατικός που ήταν αξιόμαχος στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε το πάλεψε και μας ισοφάρισε στο τέλος. Γενικά υπάρχουν αρκετά σκληρές ομάδες, όπως και η Μύκονος ήταν αρκετά δυνατή σκληροτράχηλη ομάδα. Ήταν πολύ καλό το σύνολό της. Είναι ένας δύσκολος όμιλος, ο οποίος θα κριθεί στις λεπτομέρειες και σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνεις το 100% για να τα καταφέρεις».

Ο Πανηλειακός μπορεί σ’ έναν όμιλο στον οποίο υπάρχουν ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Πανιώνιος και η Ρόδος. Μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν;

«Θεωρώ ναι πως μπορεί να τα καταφέρει γιατί και ο Πανηλειακός είναι ένα πολύ μεγάλο ιστορικό σωματείο, με τον κόσμο του δίπλα. Μπορεί να τα καταφέρει και να πρωταγωνιστήσει. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα σίγουρα, αλλά είμαστε ακόμη στη 2η αγωνιστική πάμε στην 3η και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι περισσότερο;

«Παίζω δεξιά στην επίθεση. Στην αρχή ξεκινούσα αριστερά, μετά πέρασα σέντερ φορ, λόγω του ότι χτύπησε ο Παναγιώτης Τσίγκρηλας. Μετά με ξαναγύρισαν πάλι δεξιά. Γενικά εκεί πίσω από τον σέντερ φορ θεωρώ ότι είναι οι ιδανικές θέσεις για εμένα, λόγω του ότι είμαι γρήγορος και μπορώ να παίξω στον κενό χώρο που είναι το δυνατό μου στοιχείο… Στο ημίχρονο μου είπε ο κόουτς αν μπορώ να παίξω μπροστά και του είπα ναι. Θεώρησα το ότι μπορώ να τα καταφέρω στον κενό χώρο, αν μου περάσουν οι κάθετες μπαλιές. Γενικά μου αρέσει να παίζω ή δεξιά ή αριστερά στην επίθεση και πίσω από τον σέντερ φορ σαν δεκάρι. Άσχετα αν δεν με έχουν χρησιμοποιήσει στην ομάδα πιο πολύ σε αυτή την θέση».

Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τον ΑΟ Διαβολιτσίου. Η ομάδα μπορεί να πετύχει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και παράλληλα να δώσει αξία στο τρίποντο που πήρε με την Μύκονο;

«Ναι θεωρώ πως η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει παρόλο που πετύχαμε αυτή τη μεγάλη νίκη. Να κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα. Είμαστε Πανηλειακός. Αν είμαστε συσπειρωμένοι όπως είμαστε που δείξαμε και στο τελευταίο παιχνίδι και μπούμε με πάθος, ένταση και ψυχή, τότε θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν ξέρω αν αυτό θα κριθεί στις λεπτομέρειες ή θα το κερδίσουμε εύκολα το παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή, αλλά θεωρώ ότι με ψυχραιμία και με πάθος και με ψυχή που μπορούμε να βγάλουμε και με την ποιότητα μας θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να πετύχουμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και να δώσει νόημα στη νίκη που πήραμε κόντρα στη Μύκονο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος