FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λαμπρόπουλος: Η κυβέρνηση δίνει τέλος στον περιβαλλοντικό «εφιάλτη»!..

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σύντομα η διαδικασία για να “σηκωθούν” τα δέματα σκουπιδιών από Ποτόκι- Κονιδείκα

«Η κυβέρνηση αναδεικνύοντας για μια φορά ακόμη την περιβαλλοντική συνείδησή της και τις ευαισθησίες που έχει πάνω σε έναν πολύ σοβαρό και κρίσιμο για τον Νομό μας τομέα, επιχειρεί και σίγουρα θα επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγάλο “αγκάθι” των δεματοποιημένων σκουπιδιών τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα».

Με την παραπάνω δήλωση ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος, γνωρίζοντας μεταξύ άλλων και τις προσπάθειες που προηγήθηκαν θέλει να επισημάνει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα αλλά και να ευχαριστήσει για τις συντονισμένες επαφές και πρωτοβουλίες τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ενέργειας – Περιβάλλοντος.

Όπως τονίζει ο κ. Λαμπρόπουλος μια κατάσταση που επικρατεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η οποία επιδεινώθηκε λόγω της στασιμότητάς της δεν είχε αντιμετωπισθεί παρά της εκκλήσεις των πολιτών και τις διαμαρτυρίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημαντική ευθύνη σε αυτό φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία αν και είχε ενημερωθεί πλήρως για το θέμα και είχε δεσμευθεί όσον αφορά την επίλυσή του, αδράνησε προκλητικά και χωρίς την εξασφάλιση καμίας πίστωσης όπως τότε είχε αφήσει να εννοηθεί.

Και σε αυτό το θέμα οι κάτοικοι του Πύργου και της Αμαλιάδας  βίωσαν τους ερασιτεχνισμούς και την κοροϊδία, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να είναι σε κίνδυνο είτε από πλευράς δημόσιας υγείας είτε ακόμη και με το άμεσο ενδεχόμενο πυρκαγιάς, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, αναφέροντας ακόμη τα εξής:

«Στην θέση τέτοιων χειρισμών όπως οι προαναφερόμενοι ήρθε ο βαθμός ευθύνης, και η σταθερή συνέπεια του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη  που δεν αγνόησε ούτε τις παρεμβάσεις των βουλευτών μας, ούτε τις επιστολές και τα έγγραφα των Δήμων Πύργου και Ήλιδας για Ποτόκι και Κονιδέικα.

Και είναι χαρακτηριστικά ότι υπήρξε μια σοβαρή προεργασία με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και τον Γραμματέα Διαχείριση Αποβλήτων κ. Γραφάκο, για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Περιμένουμε έτσι την μεταφορά 130.000 και πλέον απορριμμάτων που θα ξεκινήσει με την πρώτη πίστωση για την μικρή ποσότητα των δεμάτων στα Κονιδέικα, και θα τελειώσει με την μεγάλη επιχείρηση που πρέπει να γίνει δίπλα στον Αλφειό για τα σκουπίδια στο Ποτόκι.

Από κει και πέρα – κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος – μπορούμε σε επόμενη φάση να δούμε και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ίδιων σημείων σε συνεργασία Υπουργείων – Περιφέρειας και Δήμων πιθανότατα και με την αξιοποίηση σχετικών προγραμμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος