FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος: Με διαρροές στα ΜΜΕ για «δήθεν» μέτρα δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια

Ημερομηνία: 08-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η Κυβέρνηση υπό το βάρος της οργής των πολιτών από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης, μετέρχεται για ακόμη μια φορά την προσφιλή της μέθοδο των διαρροών για «δήθεν» μέτρα που θα πάρει προσεχώς.

Είναι βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα αφού το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού εναρμονισμένου δείκτη καταναλωτή, 10,7% και 8,1% αντίστοιχα, θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες και η ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ του εγχώριου πληθωρισμού που προβλέπεται ότι ξεπέρασε το 11% τον Μάιο.

Όμως η λογική των ετεροχρονισμένων ημίμετρων αποδείχθηκε μέχρι σήμερα ανεπαρκής για να προστατέψει την οικονομία και την κοινωνία και το μόνο αποτέλεσμα τους ήταν να επιδοτήσουν τα κέρδη των λίγων εις βάρος του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών.

Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και έχουν κατατεθεί και στην Κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα κωφεύει, αποκρύπτοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος, που υποτίθεται ότι αναζητά, της έχει ήδη προσφερθεί από τους καταναλωτές μέσα από την έμμεση φορολογία και ειδικά τον Φ.Π.Α.

Τα επαναλαμβάνουμε λοιπόν για ακόμη μια φορά:
Πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Μείωση του ειδικού φόρου και του Φ.Π.Α. στα καύσιμα
Μείωση του Φ.Π.Α. στα τρόφιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος