FOLLOW US: facebook twitter

Γ.  Γεωργίου: “Βρισκόμαστε πλέον στο χείλος του γκρεμού”

Ημερομηνία: 20-10-2022 | Συντάκτης:

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες έξω από την πύλη του Γ.Ν Ηλείας από σωματεία και συλλόγους για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Πύργου

– Οι ελλείψεις σε ιατρούς είναι στο 50% στο νοσοκομείο του Πύργου σε ακόμα χειρότερη θέση το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και της Κρεστενας

– Στο “κόκκινο” Παθολογική και ΜΕΘ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Νέα  δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απαξίωση του Νοσοκομείου Πύργου και γενικότερα της Υγείας στην Ηλεία, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έξω από την πύλη του Γ.Ν Ηλείας ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας μαζί με  εκπρόσωποι επαγγελματικών τάξεων, φορέων, συνδικάτων και συλλόγων εργαζομένων του Νομού.  Βασικό ζητούμενο η  στελέχωση και η χρηματοτοδόση των Νοσοκομείων για να διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών για δημόσια και δωρεάν υγεία.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γιάννης Γεωργίου, χαιρέτισε αρχικά τα σωματεία και τους συλλόγους που έδωσαν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση ενώ στην ομιλία  του αναφέρθηκε αναλυτικά στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και των τριών Νοσοκομείων που βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα καθώς και στην λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Ηλείας  που γίνεται με “δεκανίκια” και βρίσκεται μόνιμα στο “κόκκινο”.

«Η Υγεία – τόνισε ο κ. Γεωργίου-  δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αφορά όλους τους πολίτες της Ηλείας που την στερούνται αυτή τη στιγμή εξαιτίας των πολίτικων που εφαρμοστήκαν από  τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Η υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, έχουν απογυμνώσει τα νοσοκομεία μας. Οι ελλείψεις σε ιατρούς είναι στο 50% στο νοσοκομείο του Πύργου σε ακόμα χειρότερη θέση το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και της Κρεστενας. Λειτουργούμε μια Παθολογική κλινική στον Πύργο για όλο τον πληθυσμό του Νομού με 38 αναπτυγμένες κλίνες οι οποίες δεν επαρκούν καθώς τα περιστατικά καθημερινώς είναι πάνω από 50 και φιλοξενούνται  στις υπόλοιπες κλινικές και όλα αυτά με ένα μόνιμο ιατρό παθολόγο μετακινημένο από Αμαλιάδα και τις υπόλοιπες εφημερίες τις καλύπτουν ιατροί από όμορους Νομούς από την Πάτρα, από την Τρίπολη, από την Μεσσηνία έχοντας υπό την επίβλεψη τους εκτός από την παθολογική κλινική, την κλινική covid και τα επείγοντα περιστατικά. Αγώνας κάθε μήνα για να βγουν οι εφημερίες και για να μην πάμε σε αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής. Στο νοσοκομείο Πύργου λειτουργεί κλινική covid και Παθολογική  χωρίς μόνιμο πνευμονολόγο, και οιυπόλοιπες ειδικότητες με δυο και τρεις μονίμους ιατρούς όπως ουρολογική και ορθοπεδική  ψυχιατρική και αιμοδοσία. Η ΜΕΘ κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας αν φύγουν οι δυο ιατροί που έχουν πάρει θέση σε άλλα νοσοκομεία με τον τελευταίο διαγωνισμό. Δεν κινδυνολογούμε λεμέ  την αλήθεια, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το πατάκι όπως θα θέλαν οι κυβερνώντες και διοικούντες.  Βρισκόμαστε πλέον στο χείλος του γκρεμού με τους ασθενείς να  ταλαιπωρούνται και τους υγειονομικούς να μην αντέχουν άλλο λόγω της εργασιακής εξουθένωσης.

Αδιαφορία για το “άγονο”

Παράλληλα ο κ. Γεωργίου τόνισε πως σε ότι αφορά το “άγονο” του νομού που έχουν αιτηθεί εισπράττουν μόνο αδιαφορία.

“Έχουμε αιτηθεί και απαιτούμε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, το άγονο της Περιοχής που θα δώσει κίνητρα οικονομικά και επιστημονικά και θα γίνει ο νομός μας πιο ελκυστικός για την ιατρική κοινότητακαι εισπράττουμε αδιαφορία. Μας λένε ότι ετοιμάζουν εδώ και δυο χρονιά σχέδιο νόμου με κίνητρα για τους ιατρούς που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία στην  περιφέρεια «φεξε μου και γλίστρησα». Συνεχίζουν να βγάζουν διαγωνισμούς χωρίς κίνητρα  οι οποίοι καταλήγουν άγονοι επιμένοντας σε μια τακτική χωρίς αποτελέσματα.

Δεν φτάνει αυτό μας ειρωνεύεται κιόλας η ΚυρίαΓκαγκα. Δεν είμαστε λέει Καστελόριζο. Το Άργος, η Καλαμάτα είναι Καστελόριζο γιατί εκεί είναι άγονο και εδώ όχι; Και επιμένει να λέει ότι είμαστε μια ακμάζουσα περιοχή που νέοι μένουν και αυξανόμαστε! Μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου.”

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων & συμμετοχή στην σημερινή απεργία της ΠΟΕΔΗΝ

Σε ότι αφορά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι αποτελούν το 40% του προσωπικού των Νοσοκομείων όλης της χώρα όπως και στα δικά μας και θα πρέπει να αναληφθεί σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι. γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.  Τέλος τονισε ότι την  1η Σεπτεμβρίου 2022 έκλεισε ένα χρόνο το άδικο μέτρο των Αναστολών Εργασίας των υγειονομικών που στερεί από το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 Υγειονομικών κατά χρονικά διαστήματα, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος. “Όσο για τους  μισθούς  των υγειονομικών είναι χαμηλότεροι ή κοντά στο κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη”και κατέληξε λέγοντα οτι σήμερα  όλοι διαδηλώνουν  στην  Αθήνα για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου  μεαποκορύφωμα την πανελλαδική απεργία τις ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοέμβρη”

Πέρα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γιάννη Γεωργίου, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιώργος Βένδρας, ο Χρήστος Γαρύφαλλος πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου – Ολυμπίας και Ζαχάρως, η  Στελλα Αναστασίου πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Νίκος Γκότσης από το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ηλείας, και ο Ανδρέας Ασημακόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος