FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Γεωργιόπουλος: «Τεράστια η παρακαταθήκη του Μητροπολίτη κυρού Γερμανού»

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

-Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου για την εκδημία του Μητροπολίτη κυρού Γερμανού

Μια εξέχουσα μορφή της Εκκλησίας της Ελλάδας, μια σπουδαία πνευματική προσωπικότητα, ένας φωτισμένος Ιεράρχης, πέρασε στην αιωνιότητα. Ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κυρός Γερμανός, ο άξιος ποιμενάρχης, ο ταπεινός κληρικός, ο χαρισματικός κήρυκας της αγάπης, πέρασε «εν χώρα ζώντων».

Η Ηλεία πενθεί. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, πολλαπλώς ευεργετημένος από τη διακονία του και το ποιμαντικό του έργο, κλίνει ευλαβικά το γόνυ στο σεπτό σκήνωμά του. Ο Μητροπολίτης κυρός Γερμανός ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει, ηθικά και υλικά, στη μεγάλη πυρκαγιά του 2021.

Στην περίοδο της Αρχιερατικής του διακονίας ο Μητροπολίτης κυρός Γερμανός προσέφερε τεράστιο, σημαντικό και ποιοτικό έργο, μέσα από την απρόσκοπτη λειτουργία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, στα οποία βρίσκουν στέγη και θαλπωρή όλων των κατηγοριών αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ο οραματιστής αυτός Ιεράρχης αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη που θα ακτινοβολεί για πολλά χρόνια στον τόπο μας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος