FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Γεωργιόπουλος: Να γίνει η μελέτη για το «Πύργος – Αρχαία Ολυμπία»

Ημερομηνία: 20-12-2022 | Συντάκτης:

-Επιστολή – παρέμβαση Γεωργιόπουλου προς Καραμανλή

Το θέμα εκπόνησης της μελέτης για την επέκταση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Αρχαία Ολυμπία έθεσε με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιόπουλος ζητά να δοθεί η σχετική εντολή από το Υπουργείο προς την Παραχωρησιούχο Κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός» προκειμένου να αρχίσει η εκπόνηση της μελέτης των 18 χιλιομέτρων του τμήματος «Πύργος – Αρχαία Ολυμπία». Η επιστολή του κ. Γεωργιόπουλου αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την ταχεία εξέλιξη υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος», ενός έργου πνοής για την Ηλεία και ιδιαιτέρως για την Αρχαία Ολυμπία, καθώς θα μειώσει σημαντικά και με ασφάλεια την απόσταση από το λιμάνι της Πάτρας, που αποτελεί πύλη εισόδου στη χώρα μας, αλλά και την απόσταση από την πρωτεύουσα.

Στις 10 Νοεμβρίου 2021, σε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό, στην Αρχαία Ολυμπία, για τα θέματα αποκαταστάσεων από την πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου του παρελθόντος έτους, όσο και στις 31 Μαρτίου 2022 κατά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου από εργοτάξιο στο Γεράκι Αμαλιάδας, ο κ. Πρωθυπουργός και εσείς διατυπώσατε την πρόθεση της Κυβέρνησης για σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την Ολυμπία, με σημαντική βελτίωση της υπάρχουσας Εθνικής Οδού, μήκους 18 περίπου χιλιομέτρων.

Επιπλέον να σημειώσετε ότι ήδη για την Αρχαία Ολυμπία, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς, εκπονείται από τη ΔιαΝΕΟσις το εξαγγελθέν από την Κυβέρνηση Σχέδιο Ανασυγκρότησης, στο master plan του οποίου προφανώς θα περιλαμβάνεται και η βελτίωση του τμήματος “Πύργος – Αρχαία Ολυμπία”.

Όπως σας είχα αναφέρει και στην από 29/03/2022 επιστολή μου, η αναγκαία μελέτη θα μπορούσε να γίνει σε σύντομο χρόνο είτε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας είτε από τον Παραχωρησιούχο. Σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, ο κ. Παπανικόλας εξέφρασε θετική άποψη, υπό την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο σας θα συμφωνούσε προς τούτο.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, παρακαλούμε όπως δώσετε την συναίνεση – εντολή σας προς τον Παραχωρησιούχο να εκπονήσει τη σχετική μελέτη οδοποιίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος