FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική & τοπικό ποδόσφαιρο: «Δεν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα»

Ημερομηνία: 07-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κλείσαμε ένα μήνα από την διακοπή των πρωταθλημάτων της Γ΄ Εθνικής και των τοπικών και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απόφαση από την Ε.Π.Ο. για το αν και πότε θα επαναρχίσουν οι διοργανώσεις. Η επιδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, προς το παρόν δεν υπάρχει ύφεση και η Διοργανώτρια αρχή περιμένει να δει πώς θα εξελιχτεί η επιδημία και ποιες θα είναι και οι αποφάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες που άντλησε η αχαϊκή ιστοσελίδα thematch.gr, η Ε.Π.Ο. δεν προτίθεται να συνεχίσει τα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής και των τοπικών Ενώσεων. Στη Γ΄ Εθνική οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων θα ανέβουν απευθείας χωρίς να δώσουν αγώνες μπαράζ. Αναφορικά με την παραμονή στους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, σύμφωνα πάντα με το σάιτ, ακούγεται το εξής: Να υποβιβαστούν οι ομάδες που έχουν πέσει και μαθηματικά και όλες οι άλλες να παραμείνουν στην κατηγορία. Και για τα τοπικά να ανέβουν στη Γ΄ Εθνική οι ομάδες που ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μέχρι τότε που έγινε η διακοπή, ενώ από τις μεγάλες Ενώσεις της χώρας ενδέχεται να ανέβουν και δύο ομάδες από κάθε Ένωση, αφού η Γ΄  Εθνική της νέας περιόδου θα έχει περισσότερους ομίλους, πιθανόν δέκα από οκτώ που ήταν μέχρι τώρα.

Η Ε.Π.Ο. φοβάται πως μόλις τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης του κορονοϊού, το καλοκαίρι και λόγω της μεγάλης οικονομικής στενότητας, αρκετές ομάδες δεν πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα διευρυμένη Γ΄ Εθνική. Θέλει λοιπόν να μειωθούν οι μετακινήσεις των ομάδων έτσι ώστε να πέσει και το κόστος που θα δαπανήσουν οι σύλλογοι…

Αυτά αναφέρει η αχαϊκή ιστοσελίδα και απομένει να δούμε αν η Ε.Π.Ο. θα αποφασίσει οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. Εφόσον τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού έχουν παραταθεί μέχρι τις 27 Απριλίου, τότε θα αναμένουμε νέες αποφάσεις από την Πολιτεία κι έτσι στο τέλος του μήνα θα διαφανεί το «τι μέλλει γενέσθαι» με τη Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος