FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Τα σενάρια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Oι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κλήθηκαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και έχουν ξεκινήσει να έρχονται στο φως τα σενάρια για το πώς θα προλάβει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα καθώς οι αγώνες θα ξεκινήσουν στα τέλη του Μαρτίου και ουσιαστικά θα είναι ένα πρωτάθλημα τριών μηνών. Αρχικά, να πούμε για τα εβδομαδιαία τεστ covid-19, που θα είναι υποχρεωμένες οι ομάδες να διενεργούν, πως το κόστος τους, όπως όλα δείχνουν, θα καλυφθούν μέσω των Δήμων και των Περιφερειών. Στα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, τώρα, ένα σενάριο που συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες είναι το πρωτάθλημα ενός γύρου. Δηλαδή στον 9ο Όμιλο, όπου συμμετέχουν ΠΑΟ Βάρδας και Αίας Γαστούνης, να διεξαχθούν τα παιχνίδια μέχρι την 4η αγωνιστική που είχαν αναβληθεί λόγω κορωνοϊού, τα οποία ήταν τέσσερα τον αριθμό (Διαγόρας Βραχνεΐκων-Αίας Γαστούνης, Αίας-Διαβολίτσι, Εθνικός Σκουλικάδου-Διαγόρας και Διαβολίτσι-Εθνικός Σκ.) και από κει και πέρα να διεξαχθούν και οι υπόλοιπες αγωνιστικές του Α΄ γύρου, δηλαδή άλλες 9 αγωνιστικές. Εντούτοις, κάποιες ομάδες θα αναγκαστούν να δώσουν λιγότερα εντός έδρας παιχνίδια απ’ ότι εκτός, κάτι που δεν είναι δίκαιο. Ο ΠΑΟΒ δηλαδή θα έχει δώσει συνολικά στον Α΄ γύρο 5 εντός έδρας αγώνες και 7 εκτός. Ο Αίας το αντίθετο, 7 εντός και 5 εκτός. Η σκέψη να γίνουν οι αγώνες σε ουδέτερη έδρα δεν μπορεί να γίνει πράξη καθώς χρειάζονται πολλά γήπεδα. Πάντως, το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα σωματεία θα έχουν λιγότερα έξοδα, εφόσον οι αγωνιστικές θα είναι τόσο λίγες, εν μέσω μάλιστα οικονομικής δυσπραγίας από το παρατεταμένο lockdown.

Ένα άλλο σενάριο είναι, επιδημίας επιτρέποντος, να γίνουν όλες οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δηλαδή άλλες 22 στον 9ο Όμιλο, οι οποίες, όμως, είναι πολλές για ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών. Σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές. Πολλές εβδομάδες θα έχουν δύο αγώνες, Τετάρτη και Κυριακή, κάτι που δεν είναι εύκολο, εφόσον μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να εργάζονται και να μην έχουν ως μοναδικό έσοδο τις οικονομικές απολαβές τους από το ποδόσφαιρο. Το σενάριο αυτό δεν έχει πολλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Ένα τρίτο σενάριο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είναι να ακυρωθούν τα παιχνίδια που έχουν ήδη διεξαχθεί και να ξαναγίνει καταρτισμός των ομίλων, με βάση τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι νέοι όμιλοι θα είναι περισσότεροι από 10 που είναι τώρα, με 8 ομάδες ο καθένας (αναλόγως με τις δηλώσεις συμμετοχής). Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου, οι πρωταθλητές θα χωριστούν στη συνέχεια σε ομίλους και ο πρώτος κάθε ομίλου θα πάρει την άνοδο στην επαγγελματική κατηγορία! Μάλιστα, ακούγεται πως δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός ομάδων!

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει από την Ομοσπονδία το πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος