FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Στον… αέρα η επανέναρξη στις 28 Μαρτίου

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα της Κυβέρνησης και τις ομάδες που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) να μην μπορούν καν να προπονηθούν μέχρι και τις 15 Μαρτίου, η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής στις 18 Μαρτίου είναι στον… αέρα. Από πλευράς 9ου Ομίλου, όπου συμμετέχουν οι ηλειακές ομάδες ΠΑΟ Βάρδας και Αίας Γαστούνης, η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία είναι στο «βαθύ κόκκινο», κάτι που σημαίνει πως οι τέσσερις ομάδες της Αχαΐας, Παναιγιάλειος, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Αχαϊκή και Θύελλα και η μία της Αιτωλοακαρνανίας, ο Ναυπακτιακός, δεν μπορούν να συνεχίσουν τις προπονήσεις. Αυτό σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου, καθώς αυτές οι πέντε ομάδες (από τις 13 συνολικά) θα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας τους. Λογικά, η επανέναρξη θα πάει για τις αρχές Απριλίου, αν βέβαια μέχρι τότε έχουν μειωθεί τα κρούσματα και έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα. Εντούτοις, τα χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος θα έχουν μικρύνει αρκετά κι έτσι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Συνεδριάζει η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.

Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. προκειμένου να πάρει αποφάσεις, μεταξύ άλλων και για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής από πλευράς των ομάδων έληξε το βράδυ της Τετάρτης και είναι πολύ λίγες οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή. Από τις 136 σε ολόκληρη την κατηγορία, λιγότερες από 10 δεν δήλωσαν συμμετοχή.

Αναλόγως με τον τελικό αριθμό των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή, θα ληφθούν και οι αποφάσεις από την Ομοσπονδία, με το σενάριο για ακύρωση των μέχρι τώρα αγώνων και επανακαταρτισμό των ομίλων με λιγότερες ομάδες στον καθένα (περισσότεροι όμιλοι) να είναι πιθανό, ώστε να διεξαχθούν δύο γύροι και όχι ένας, κάτι που είναι σαφώς πιο δίκαιο από το να διεξαγόταν ένας γύρος, όπου ο αριθμός των εντός και εκτός έδρας αγώνων των ομάδων δεν είναι ίδιος.

Επιπλέον, δεν έχει βρεθεί λύση, προς το παρόν, για την οικονομική κάλυψη των τεστ Covid-19 και αυτό είναι ένα ακόμη πρόβλημα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος