FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Προβληματισμός στις ομάδες-Πιθανός ο επανακαταρτισμός των ομίλων

Ημερομηνία: 02-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι ομάδες του 9ου Ομίλου και όχι μόνο, προβληματίζονται έντονα για την απόφαση της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, με την διεξαγωγή μόνο του Α΄ γύρου και θεωρούν πως η Ε.Π.Ο. τους έχει βάλει… το μαχαίρι στο λαιμό, εφόσον δεν έχουν λυθεί κάποια μείζονα ζητήματα (οικονομικά, τεστ Covid-19 κ.τ.λ.). Οι παράγοντες των ομάδων ισχυρίζονται ευλόγως τα εξής:
1)Για ποιο λόγο να διεξαχθεί πρωτάθλημα ενός γύρου, εφόσον υπάρχει Προκήρυξη και το κυριότερο είναι άδικο να κριθεί η άνοδος και ο υποβιβασμός σε ένα γύρο, τη στιγμή που κάποιες ομάδες θα δώσουν λιγότερα ματς εντός έδρας απ’ ότι εκτός. Αυτό καταστρατηγεί την ισονομία του πρωταθλήματος.
2) Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει το κόστος των rapid tests. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι προς το παρόν σφυρίζουν αδιάφορα. Ποιος θα τα πληρώσει τα εβδομαδιαία τεστ; Οι ομάδες; Ή θα τρέχουμε κάθε εβδομάδα στα σημεία που γίνονται τεστ στο νομό για να υποβληθούν σε έλεγχο οι ποδοσφαιριστές; Και πάνω στο θέμα αυτό, τα τεστ των διαιτητών που θα έρχονται για τους αγώνες ποιος θα τα πληρώσει;
3) Η απόφαση της Ε.Π.Ο. μιλάει για επανέναρξη στις 28 Μαρτίου «υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων». Ακόμα και στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα, οι ομάδες θα πρέπει να βρουν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για να πληρώσουν ποδοσφαιριστές και προπονητές για όσο διάστημα κάνουν προπονήσεις. Ένα ποσό που θα είναι χωρίς αντίκρισμα, εφόσον τελικά δεν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πολύ περισσότερο τώρα, σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, με την αγορά να υπολειτουργεί από το παρατεταμένο lockdown και τα οικονομικά προβλήματα να είναι πολλά σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις.

Πιθανότητα επανακαταρτισμού των ομίλων

Αυτά είναι τα βασικότερα ερωτήματα που «καίνε» τα σωματεία και θεωρούν πως η Ε.Π.Ο. πριν αποφασίσει για την επανέναρξη, θα έπρεπε να τα λάβει σοβαρά υπόψη της, έτσι ώστε να μην θυματοποιηθούν οι σύλλογοι. Βέβαια, υπό το φάσμα του υποβιβασμού, το μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων σε όλους τους ομίλους αναμένεται να δηλώσει συμμετοχή, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η αυριανή, 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ε.Π.Ο.. Πάντως, δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγές στην τελική απόφαση της Ομοσπονδίας και να πάμε σε επανακαταρτισμό των ομίλων, με περισσότερους ομίλους (16) και λιγότερες ομάδες σε κάθε όμιλο (8), ώστε να γίνει πρωτάθλημα δύο γύρων και όχι ενός, που αδικεί πολλά σωματεία. Αυτό ίσως ξεκαθαρίσει την προσεχή Παρασκευή, αναλόγως και με τις δηλώσεις συμμετοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος