FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του πρωταθλήματος

Ημερομηνία: 18-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι δηλώσεις του Χατζησαρόγλου για Γ΄ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. δεν συνεδρίασε τελικά την Παρασκευή λόγω απρόοπτου τεχνικού προβλήματος και η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για σήμερα, Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεδρίαση τόσο για το μέλλον της Football League όσο και αυτό της Γ΄ Εθνικής, που ενδιαφέρει τις δύο ηλειακές ομάδες, τον ΠΑΟ Βάρδας και τον Αίαντα Γαστούνης. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τρίτη θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα της Football League και της Γ’ Εθνικής. Ως εκ τούτου, αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον των δύο πρωταθλημάτων κατά την τρέχουσα σεζόν 2020-2021.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Pella TV τόνισε για τη Γ΄ Εθνική: «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε, όμως θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο. Αυτή είναι η συμφωνία».

Αυτό σημαίνει πως οι ιθύνοντες της Ε.Π.Ο. σχεδιάζουν την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής και περιμένουν το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους για να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις για το πώς θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Όσο για τα τοπικά πρωταθλήματα, ο Γιώργος Χατζησαρόγλου, είπε: «Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Δεν μπορούμε να έχουμε οριστική και αμετάκλητη διακοπή, διότι δεν επηρεάζεται η εντολή της UEFA/FIFA για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, που σημαίνει ότι η παράταση της αγωνιστικής περιόδου είναι σχεδόν βέβαιη. Πρέπει πλέον να μη σκεφτόμαστε το 30 Ιουνίου και να υπολογίσουμε τα περσινά δεδομένα, ότι μπορεί η ποδοσφαιρική περίοδος να πάει μέχρι 31 Αυγούστου. Επομένως είναι στο χέρι κάθε ποδοσφαιρικής Ένωσης να διαχειριστεί μόνη της αυτή την κατάσταση και να μεγαλώσει τον χρόνο διάρκειας πρωταθλήματος, που φυσιολογικά θα έληγε στις 30 Ιουνίου και να μετατεθεί η ημερομηνία είτε Ιούλιο, είτε Αύγουστο…».

Για τα τοπικά πρωταθλήματα λοιπόν, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά προς το παρόν οι πιθανότητες να επαναρχίσουν είναι λίγες, λόγω των πολλών εκατοντάδων rapid tests που πρέπει να καλυφθούν οικονομικά από την Πολιτεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος