FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Έξι όμιλοι τη νέα σεζόν

Ημερομηνία: 15-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο., Στέργιος Αντωνίου, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον υποβιβασμό των ομάδων της Γ’ Εθνικής αλλά και τον όμιλο της Κρήτης, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του θα διασπαστεί καθώς ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν είναι να υπάρχουν έξι όμιλοι στη Γ΄ Εθνική και όχι επτά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέργιος Αντωνίου στη mikriliga:

Για το αν πρόκειται να αλλάξει η προκήρυξη για να μην υποβιβαστούν ομάδες από τη Γ’ Εθνική: «Είναι παράνομο να αλλάξει μια προκήρυξη αφότου τελειώσει το πρωτάθλημα. Οι προκηρύξεις δεν αλλάζουν παρά μόνο αν μεσολαβήσει κάποιος νόμος. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν μπορεί να τροποποιηθεί μια προκήρυξη. Φέτος, άλλαξε όταν διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω της ανωτέρας βίας του κορωνοϊού. Οι ομάδες που έχουν υποβιβαστεί, έχουν υποβιβαστεί. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε ξανά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να υποβιβαστούν οι ομάδες προκειμένου του χρόνου να διορθωθεί η κατηγορία».

Για τον κρητικό όμιλο: «Η σκέψη και ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά είναι έξι όμιλοι, όχι επτά που έχει ακουστεί. Οι κρητικές ομάδες πιθανότατα θα διασπαστούν όπως και παλιότερα και θα απορροφηθούν από τους ομίλους των Αθηνών και του Πειραιά. Είναι δύσκολο να συνεχίσει να υπάρχει κρητικός όμιλος και να περιέχει μόνο δέκα ομάδες, οπότε προς το παρόν η εκδοχή λέει να συμμετάσχουν στους ομίλους αυτούς».

Νέο αίτημα για μη υποβιβασμό ομάδων

Εντωμεταξύ, με επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, Π. Καρράς, επικαλούμενος τις ειδικές συνθήκες πανδημίας, ζητεί να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. «Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία, τους παράγοντες που μάτωσαν για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις καθ’ όλη την χρονιά, στους προπονητές και ιδίως στους αθλητές να συμμετάσχουν ξανά και παράλληλα να υπάρχει χρόνος για μια υλικοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας του πρωταθλήματος και να διαμορφωθεί ουσιαστικό πλάνο τριετίας για την διεξαγωγή της Γ Εθνικής κατηγορίας. Η Ομοσπονδία, οφείλει να φέρει σε διαβούλευση την πρότασή της πριν τις τελικές αποφάσεις της, στις Ενώσεις, στα Σωματεία, στην Ομοσπονδία Προπονητών και στους αθλητές και η Επιτροπή Διοργανώσεων, αφού έχει στην διάθεσή της όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και τις απόψεις τους, να εισηγηθεί το νέο μοντέλο της κατηγορίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Καρράς. Ωστόσο τα μέλη της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. απορρίπτουν διαρκώς ένα τέτοιο σενάριο, όπως έκανε και ο Στέργιος Αντωνίου στις δηλώσεις του στο mikriliga.com.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος