FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική/9ος Όμιλος: Τα σενάρια για την παραμονή

Ημερομηνία: 23-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τέσσερις ομάδες έχουν ήδη υποβιβαστεί. Πρόκειται για τον Πάμισο, την Θύελλα, τον Παλληξουριακό και το Τσιλιβή και απομένει μία θέση ακόμα για να συμπληρωθεί η πεντάδα που τη νέα σεζόν θα παίξει στα τοπικά πρωταθλήματα. Στα όρια της ζώνης του υποβιβασμού βρίσκονται Διαβολίτσι και Αχαϊκή με 16 βαθμούς, ενώ ΠΑΟ Βάρδας και Εθνικός Σκουλικάδου έχουν 17. Ο ΠΑΟΒ, λοιπόν, αν κερδίσουν οι τρεις αυτές ομάδες, θέλει και αυτός νίκη στη Ναύπακτο κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά Ναυπακτιακό, που έχει 19 βαθμούς αλλά την καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλες τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή (+10) και μαζί με τον Αίαντα που έχει και αυτός 19 βαθμούς και +8 συντελεστή τερμάτων, έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή.

Από τις τρεις ομάδες με τις οποίες ο ΠΑΟΒ μάχεται για την παραμονή, ο Εθνικός Σκουλικάδου έχει την πιο εύκολη αποστολή καθώς υποδέχεται τον υποβιβασμένο Παλληξουριακό και αναμένεται να φτάσει τους 20 βαθμούς και να παραμείνει στην κατηγορία. To Διαβολίτσι έχει να παίξει εντός έδρας με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, ο οποίος έχει σωθεί (22 βαθμούς) αλλά ταυτόχρονα έχει κάποιες λιγοστές ελπίδες για την πρωτιά, αν κερδίσει με 3-0 στη Μεσσηνία και ηττηθεί η πρωτοπόρος Ζάκυνθος (25 βαθμοί) από την Αχαϊκή! Το πιο δύσκολο έργο έχει η Αχαϊκή, που παίζει στη Ζάκυνθο με την ομώνυμη ομάδα και θέλει νίκη για να αφήσει πίσω της όποιον εκ των Διαβολίτσι, ΠΑΟΒ, Εθνικό δεν κερδίσει, ώστε να παραμείνει αυτή στη Γ΄ Εθνική.

Ο ΠΑΟΒ, λοιπόν, αν κερδίσουν Εθνικός, Διαβολίτσι και Αχαϊκή, πρέπει να πάρει και αυτός το τρίποντο στην Αιτωλοακαρνανία για να παραμείνει. Αν μια εκ των Διαβολίτσι ή Αχαϊκή, που έχουν 16 βαθμούς, δεν κερδίσει, ο ΠΑΟΒ μένει στην κατηγορία ακόμα και με ήττα (με ένα γκολ διαφορά).

Κοντολογίς, η ηλειακή ομάδα έχει μεν υπέρ της τις περισσότερες πιθανότητες για παραμονή, αλλά για να μην ανησυχεί και να μην ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, θα πρέπει να ψάξει τη νίκη σήμερα στη Ναύπακτο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος