FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ε.Π. Ηρακλης: Σπουδαία συνεργασία με Νίκο Μπουντούρη!

Ημερομηνία: 05-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Γ.Ε.Π.Ηρακλης ανεβαίνει επιπεδο καθώς ξεκινα συνεργασία με τον καταξιωμενο παλαιμαχο μπασκετμπολιστα και νυν προπονητή Νίκο Μπουντουρη, που εχει υπαρξει παίκτης του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και για πολλα χρόνια ήταν μέλος της Εθνικης Ανδρών. Μια συνεργασία που μόνο κερδος μπορεί να φέρει στον πυργιωτικο συλλογο σε όλους τους τομεις, αφου ο Μπουντουρης με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα συνεισφερει στη δημιουργια μιας σπουδαίας αθλητικης δομης στην Γ. Ε.Π.Ηρακλης.

Η ανακοίνωση της Γ.Ε.Π. Ηρακλής:

Η  Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Μπουντούρη ως Σύμβουλο της ομάδας σε αθλητικά θέματα.

Μέσω αυτής της συνεργασίας ο Νίκος Μπουντούρης θα μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις του και τις αμέτρητες εμπειρίες που έχει αποκτήσει μέσα από την πολυετή πορεία του στο χώρο του μπάσκετ τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής, με στόχο τη δημιουργία μιας υγιούς αθλητικής βάσης με κοινωνικές προεκτάσεις.

Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν και θα εξελίσσονται καθόλη την διάρκεια του έτους θα είναι η διοργάνωση διήμερων ή τριήμερων camp προπόνησης για τους αθλητές (με τη συμμετοχή προπονητών, γυμναστών, διατροφολόγων, παιδοψυχολόγων), η οργάνωση πλάνου ανάπτυξης σε σχέση με τις ανάγκες και τον τοπικό χαρακτήρα της κοινωνίας, η διοργάνωση φιλικών παιχνιδιών και ημερίδων κ.α.

Ως επιστέγασμα της στρατηγικής αυτής συνεργασίας ανακοινώνουμε ότι από την επόμενη χρονιά η ομάδα μας θα συμμετέχει στο Basketball Summer Camp στην Κατασκήνωση OLYMPIA CAMP στη Φρίξα Ηλείας, όπου ο Νίκος Μπουντούρης και οι συνεργάτες του είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι του basketball τα τελευταία επτά χρόνια. Εκεί εκλεκτοί προπονητές από όλη την Ελλάδα συνεργάζονται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις προπονήσεις με τους μικρούς αθλητές, σε ένα Basketball Camp που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους μπασκετικούς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Νίκος Μπουντούρης, γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1971 στο Βόλο, είναι Έλληνας πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής που πλέον εργάζεται ως προπονητής. Αγωνιζόταν στη θέση του Point Guard. Αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Έλληνα παίκτη που έχει στο παλμαρέ του το Κύπελλο Κυπελλούχων, το Κύπελλο Κόρατς, καθώς και το τρόπαιο της Euroleague ταυτόχρονα. Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο εντυπωσίασε στους τελικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων και έτσι το 1989 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ σε ηλικία 18 ετών. Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1992, το κύπελλο το 1995, καθώς και 2 Ευρωπαϊκά κύπελλα: το κύπελλο Ευρώπης στη Γενεύη το 1991 απέναντι στη Σαραγόσα και το Κύπελλο Κόρατς στην Τεργέστη το 1994 απέναντι στη Στεφανέλ. Αγωνίστηκε σε δύο ακόμα τελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το 1992 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 1996 απέναντι στην Ταουγκρές. Παράλληλα συμμετείχε στο Final 4 της Αθήνας το 1993. Το 1998 αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε δύο χρονιές και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1999, 2000) και την Ευρωλίγκα (2000), ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στον τελικό κυπέλλου το 2000.

Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 2002, ενώ το 2003 μετακινήθηκε στον Μακεδονικό. Το 2004 μεταγράφηκε στο Μαρούσι με το οποίο κατέκτησε την 2η θέση στην κανονική περίοδο της Α1′ (2005) και έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας (2006). Τη σεζόν 2006/2007 αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα Πατρών, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε εκ νέου στο Μαρούσι.

Με την Εθνική Ελπίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων το 1992. Με την Εθνική Ανδρών πανηγύρισε δύο φορές την 4η θέση στα Μουντομπάσκετ του 1994 και του 1998, καθώς και την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 1997, ενώ αγωνίστηκε επίσης και στο Ευρωμπάσκετ του 2001.

Η οικογένεια της Γ.Ε.Π. Ηρακλής αισθανόμενη ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια για την συνεργασία της με μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ, καλωσορίζει τον coach Μπουντούρη στην οικογένειά μας και του εύχεται υγεία, χαρές και επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος