FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Σενάριο με Όμιλο Πελοποννήσου-Κρήτης-Αθήνας!

Ημερομηνία: 31-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να αποφασιστεί πώς θα καταρτιστεί κάθε όμιλος της Γ΄ Εθνικής, έτσι ώστε στις 13 Νοεμβρίου να έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα. Οι όμιλοι, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πέντε, ώστε να υπάρχουν μικρότερες χιλιομετρικές αποστάσεις, άρα και λιγότερα έξοδα για τα σωματεία, κάτι όμως που δεν φαίνεται πως θα ισχύσει για τις ηλειακές ομάδες, Πανηλειακό και Αίαντα, και γενικότερα για τις πελοποννησιακές. Κι αυτό διότι σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει προκριθεί το σενάριο να βρεθούν στον ίδιο όμιλο με τις πέντε ομάδες της Κρήτης! Θα είναι δηλαδή στον όμιλο των 14 ομάδων, οχτώ πελοποννησιακές, πέντε κρητικές και μία από την ΕΠΣ Αθηνών με κλήρωση. Οι ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών είναι οι εξής: Πανιώνιος, Φωστήρας, Άρης Πετρούπολης, Άγιος Ιερόθεος και Αγία Παρασκευή.

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο ο όμιλος με τις ηλειακές ομάδες διαμορφώνεται ως εξής:

ΕΠΣ Ηλείας: Πανηλειακός, Αίας Γαστούνης,

ΕΠΣ Αχαΐας: Πάτραι

ΕΠΣ Μεσσηνίας: Διαβολίτσι

ΕΠΣ Λακωνίας: Πανγυθεατικός

ΕΠΣ Αργολίδας: Ερμιονίδα, Παναργειακός, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου

ΕΠΣ Ηρακλείου: Γιούχτας, Τυμπάκι, Πόρος, Αλμυρός Γαζίου

ΕΠΣ Λασιθίου: Άγιος Νικόλαος

ΕΠΣ Αθηνών: μία εκ των Πανιωνίου, Άρη Πετρούπολης, Φωστήρα, Άγιο Ιερόθεο, Αγία Παρασκευή

Α. Δανιήλ: «Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 4 ομίλους»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο., Άγγελος Δανιήλ, σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο στόχος για την Γ’ Εθνική θα πρέπει να είναι τέσσερις όμιλοι των 16 ομάδων, για να γίνει το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και να φέρει έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικά.

Ο Α. Δανιήλ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να κερδίζεις πρωτάθλημα σε όμιλο και να μην ανεβαίνεις κατηγορία. Πρέπει να εκλείψουν αυτές οι παθογένειες και θα πρέπει επιτέλους το ποδόσφαιρο να αποφασίζει το ίδιο για πώς θα λειτουργεί. Η τωρινή διοίκηση δεν σταματά στον προγραμματισμό των τεσσάρων ομίλων των 18 ομάδων, αλλά προχωράει και ακόμα μακρύτερα. Ο στόχος για την Γ’ Εθνική θα πρέπει να είναι τέσσερις όμιλοι των 16 ομάδων. Για να γίνει ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και να επιφέρει έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικά. Πρέπει να σκεφτούμε το φάκελο κάθε ομάδας, τα γήπεδα στα οποία γίνονται τα παιχνίδια, να δούμε τη χωρητικότητα των γηπέδων, τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για να αναβαθμιστεί και να πουληθεί το προϊόν χορηγικά και τηλεοπτικά».

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος