FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Στην Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. θα κριθεί η έναρξη

Ημερομηνία: 27-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Το θέμα με το Μητρώο της Γ.Γ.Α. έχει μπλοκάρει και την έναρξη της Γ΄ Εθνικής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου, αλλά εντός των ημερών αναμένεται να  ανακοινωθεί η αναβολή της πρεμιέρας. Εξάλλου, δεν έχουν καταρτιστεί ακόμα οι όμιλοι, ενώ δεν έχει οριστεί και η κλήρωση. Όπως όλα δείχνουν η Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. την προσεχή Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα είναι αυτή που θα κρίνει την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν μέχρι τότε δεν έχει υποχωρήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, η Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. θα κληθεί να αποφασίσει για το «τι μέλλει γενέσθαι» με το Μητρώο και για την αναστολή  ή όχι όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

E.Π.Ο.: «Δεν δεχόμαστε το Μητρώο»

Εξάλλου, η απόφαση του Υφυπουργού Aθλητισμού, Λ. Αυγενάκη να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο της Γ.Γ.Α. να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα, δεν έφερε αλλαγή στη στάση της Ε.Π.Ο., η οποία σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής Αυγενάκη στις FIFA/UEFA, έδωσε χθες στη δημοσιότητα την ακόλουθη θέση: «Η Ε.Π.Ο. δεν μπορεί να δεχθεί το Μητρώο επειδή παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη, την οποία έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός. Επιπλέον, το Μητρώο αποτελεί ουσιαστικά μια περιττή διαδικασία αδειοδότησης, αφού υπάρχει η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, με την οποία νομιμοποιούνται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Το τοπίο είναι ξεκάθαρο: η Ε.Π.Ο. δεν πρόκειται να αποδεχθεί διαδικασίες που παραβιάζουν τόσο το δικό της Καταστατικό, όσο και πολύ περισσότερο τα Καταστατικά των FIFA και UEFA». 

Εν ολίγοις τα πάντα θα κριθούν στις αποφάσεις της Ε.Π.Ο. στην Γ.Σ. της Παρασκευής και όπως όλα δείχνουν η έναρξη της Γ΄ Εθνικής θα μετατεθεί τουλάχιστον για τα μέσα Οκτωβρίου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος