FOLLOW US: facebook twitter

Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας: «Απογοητευτική η συμμετοχή και δεν διοργανώνουμε ξανά αιμοδοσία»

Ημερομηνία: 03-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Μόνο 5 μονάδες αίματος στην εθελοντική αιμοδοσία του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσας-Έντονη αντίδραση από το Δ.Σ

Την απογοήτευσή τους για την η αναμενόμενη και υπεροβολικά μικρή συμμετοχή των κατοίκων της Αρχαίας Πίσας στην προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο χωριό τους το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με την στήριξη της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Πύργου, εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσας που ήταν και οι διοργανωτές. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευσή τους που αποφάσισαν να μην διοργανώσουν ξανά εθελοντική αιμοδοσια – το ίδιο συνέβη και στην προηγούμενη αιμοδοσία- αφού όπως αναφέρουν, ένα ολόκληρο χωριό 300 κατοίκων δεν μπόρεσε να  στηρίξει με την συμμετοχή τους την Τράπεζα Αίματος της Αρχαίας Πίσας,  με αποτέλεσμα να αποκομίσουν μόνο 5 μονάδες αίματος! Ο Σύλλογος θεώρησε ως αρνητικό ρεκόρ τον μικρό αριθμό μονάδων που αποκόμισαν και το “χρέωσε” στην απροθυμία των συγχωριανών του να συμμετέχουν σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς όπως η εθελοντική αιμοδοσία.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της κινητής μονάδας αιμοληψίας Πύργου που για ακόμη μία φορά αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για να έρθουν στο χωριό μας.

Δυστυχώς στη σημερινή αιμοδοσία όπως και στην προηγούμενη η συμμετοχή ήταν υπερβολικά μικρή και για τον λόγο αυτό δεν θα προγραμματίσουμε ξανά αιμοληψία στο χωριό μας. Σε ένα χωριό 300 κατοίκων έδωσαν μόνο 5 άνθρωποι και στην προηγούμενη αιμοληψία είχαν δώσει μόνο 4. Απο σήμερα και στο εξής όποιος επιθυμεί να δώσει αίμα για τον Σύλλογό μας θα πρέπει να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Πύργου. Λυπούμαστε που αρκετοί άνθρωποι που έχουν βοηθηθεί με μονάδες αίματος απο τον Σύλλογο δεν προσήλθαν ούτε στη σημερινή αλλα ούτε και στην προηγούμενη αιμοδοσία.

Ευχαριστούμε τους 5 επιπλέον συνανθρώπους μας που προσήλθαν στην αιμοδοσία αλλά δεν τους επέτραψαν να δώσουν αίμα για το καλό της υγείας τους.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος