FOLLOW US: facebook twitter

Φωτιές: Δωρεά ύψους 15 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία: 13-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Σε δωρεά ύψους 15 εκατ. ευρώ για την ανακούφιση των συνεπειών των πυρκαγιών, αλλά και ως συνεισφορά μακροπρόθεσμα στο έργο της πυρόσβεσης προχωράει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Με χθεσινή του ανακοίνωση, το Ίδρυμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του επιχειρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και αποκαλεί τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή όλες αυτές τις μέρες «καθημερινούς ήρωες μιας δυστοπικής πραγματικότητας».

Το ΙΣΝ από το 1996 έως και σήμερα έχει διαθέσει ποσό άνω των 44 εκατ. ευρώ για το έργο της πυρόσβεσης. Ενα από τα εναέρια μέσα που έχει πετάξει για περισσότερες από 50 ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι το ελικόπτερο Super Puma, δωρεάς έτους 2001 του Ιδρύματος. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν μέσα ατομικής προστασίας τα οποία το ΙΣΝ είχε παραδώσει στο πυροσβεστικό σώμα στο πλαίσιο δωρεάς ύψους 25 εκατ. ευρώ πριν από τρία χρόνια. «Στο πλαίσιο της ίδιας δωρεάς, ανακοινώθηκε πρόσφατα και η έναρξη κατασκευής του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης του Π.Σ. στη Νέα Μάκρη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος