FOLLOW US: facebook twitter

Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία με τις Γούβες που τυλίγονται στις φλόγες

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την καταστροφική πυρκαγιά που διαλύει τα πάντα στο πέρασμα της στη βόρεια Εύβοια.


Περιουσίες, όνειρα και κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη σε λίγα μόλις λεπτά, με τον ήλιο να έχει κρυφτεί από πυκνό καπνό.


H φωτογραφία του φωτογράφου του SOOC, Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, από τις Γούβες, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έχει φτάσει στο χωριό, αποτυπώνει ακριβώς την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στο όμορφο νησί.

Η εικόνα, έγινε μέσα σε λίγες ώρες viral. Μια εικόνα που θυμίζει την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βγάζει μια τελευταία κραυγή πριν δει το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, ανήμπορη να παρέμβει, να το σώσει.


Η Κραυγή είναι το δημοφιλές όνομα που δίνεται σε μια σύνθεση που δημιούργησε ο Νορβηγός εξπρεσιονιστής καλλιτέχνης Έντβαρτ Μουνκ το 1893. Ο αρχικός γερμανικός τίτλος που έδωσε ο Μουνκ στο έργο του ήταν Der Schrei der Natur (Η Κραυγή της Φύσης) και ο νορβηγικός τίτλος είναι Skrik (Shriek). Το αγωνιώδες πρόσωπο του πίνακα έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες της τέχνης, που θεωρείται ότι συμβολίζει το άγχος της ανθρώπινης κατάστασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος