FOLLOW US: facebook twitter

Στην Φωκίωνος το 2ο Πράσινο Σημείο

Ημερομηνία: 27-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

prasino-fokionos2

Ακολουθούν παρεμβάσεις ανακύκλωσης σε Κατάκολο, Αγ. Βαρβάρα και κόμβο Αγ. Γεωργίου

Εορταστικό ήταν το κλίμα χθες, στην παρουσίαση του δεύτερου Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης που δημιουργήθηκε στην οδό Φωκίωνος στον Πύργο. Ένα σημείο, στο οποίο έχουν φυτευτεί δέντρα και λουλούδια και που οι κάτοικοι της πυκνοκατοικημένης αυτής περιοχής, θα μπορούν να ανακυκλώνουν συσκευασίες από χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο (αλουμίνιο- λευκοσίδηρο) αλλά και ηλεκτρικές συσκευές.

prasino-fokionos

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, πλαισιωμένος από τους εργαζόμενους του τμήματος ανακύκλωσης και παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Βασίλη Σεϊντή και της υπεύθυνης του προγράμματος «Κάθε κουτί, μετράει» Ζωής Καραμπασιάδου, εξέφρασε την χαρά του, για το νέο «κατόρθωμα» της υπηρεσίας, το οποίο δημιουργήθηκε με εξαιρετικά χαμηλό κόστος και ανακοίνωσε πως σειρά πλέον παίρνει το λιμάνι του Κατακόλου που θα αποκτήσει το δικό του «πράσινο σημείο», η παιδική χαρά περιβαλλοντικού χαρακτήρα που θα δημιουργηθεί στην Αγία Βαρβάρα και οι… νησίδες ανακύκλωσης στην Αγίου Γεωργίου.

mpeltsos-prasino

«Είναι το δεύτερο, πράσινο σημείο, γειτονιάς του Δήμου Πύργου όπως είχαμε υποσχεθεί και θεωρώ πως είναι ένα όμορφο σημείο που δημιουργήθηκε με πολύ λίγα λεφτά, αποδεικνύοντας έτσι ότι και με λίγα μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ακολουθούν μέσα στο καλοκαίρι τρείς αντίστοιχες παρουσιάσεις και συγκεκριμένα το πράσινο σημείο στο Κατάκολο, η παιδική χαρά στην Αγία Βαρβάρα και οι νησίδες ανακύκλωσης στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου. Όσον αφορά τις νησίδες ανακύκλωσης, είναι μια ιδέα που σκεφθήκαμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα, βάζοντας πιο πολύ πράσινο στην πόλη που θα συνδυάζει και την ανακύκλωση. Ότι κάνουμε, προσπαθούμε να συνδυάζουμε το όμορφο αποτέλεσμα με το πράσινο και την ανακύκλωση ώστε να καταλάβει ο κόσμος ότι πέρα από το ότι η ανακύκλωση είναι φιλική προς το περιβάλλον και μειώνουμε και τα απορρίμματα, ομορφαίνουμε και την πόλη».

Στην χθεσινή παρουσίαση όμως, βρέθηκε και η υπεύθυνη του προγράμματος «Κάθε κουτί, μετράει» κ. Ζωή Καραμπασιάδου, μιας και στο πράσινο σημείο της οδού Φωκίωνος, τοποθετήθηκε ειδικός κάδος συμπίεσης μεταλλικών κουτιών (αναψυκτικών κ.α.). «Είμαστε πάλι στο Πύργο, με τον υπερδραστήριο Αντιδήμαρχο κ. Μπέλτσο, ο οποίος ευαισθητοποιεί στην ανακύκλωση του κουτιού –περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Αντιδήμαρχο που έχουμε δει έως τώρα. Είναι ο πρώτος δήμος που φέρνει τον Can Crush, τον ειδικό κάδο, με στόχο να ευαισθητοποιήσει στην ανακύκλωση του κουτιού μπύρας, αναψυκτικού και να συλλέξει κάποια κουτιά τα έσοδα από τη διαχείριση των οποίων θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό που θα αφορά αποκλειστικά το Πύργο και ομάδες του πληθυσμού του Πύργου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία και για τον Δήμο Πύργο είμαι βέβαιή πραγματικά πως «Κάθε κουτί μετράει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος