FOLLOW US: facebook twitter

Φυσική παρουσία στις υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας μόνο όταν είναι απαραίτητο

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Στη λήψη μέτρων, για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, προχώρα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, βάσει της απόφασης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, που θα εφαρμοστεί στην έδρα της Περιφέρειας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Τα μέτρα αυτά συζητήθηκαν και στην υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, με τους διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Τα μέτρα, αφορούν στον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και στην εξυπηρέτηση του κοινού, με φυσική παρουσία, όταν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο και μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (σ.σ ακολουθούν τα τηλέφωνα των Διευθύνσεων της Π.Ε Ηλείας).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ζήτησε από τους συμμετέχοντες Διευθυντές και Προϊσταμένους τμημάτων τις προτάσεις τους, σχετικά με την εφαρμογή και προσαρμογή των μέτρων αυτών στις Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας, προκειμένου να οργανωθούν με τρόπο που θα επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία τους, ώστε και οι εργαζόμενοι να εκτελούν τις εργασίες τους και οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα, για όσο διάστημα απαιτείται η εφαρμογή αυτών των οδηγιών.

Η απόφαση περιλαμβάνει, α)οδηγίες για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 στους χώρους εργασίας, β)οδηγίες ατομικής προστασίας στους χώρους εργασίας (σ.σ πλην αυτών που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλου για την Π.Ε Ηλείας ), γ)τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο κατά τη διάρκεια της εργασίας, δ)μέτρα για γονείς με τέκνα που φοιτούν σε δομή εκπαίδευσης έως Γ΄ Γυμνασίου, λόγω αναστολής της λειτουργίας των, συμπεριλαμβανομένων των διευκρινίσεων για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού και ε) μέτρα για το προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των εξεταστικών διαδικασιών (π.χ. θεωρητικό και πρακτικό μέρος για τις άδειες οδήγησης) και ελέγχων ΚΤΕΟ με παράλληλη παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην έδρα της Περιφέρειας συγκροτήθηκε Επιτελική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης.

Επικοινωνία Πολιτών

Για την διευκόλυνσή τους οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα ανάλογα με την υπηρεσία που θέλουν να εξυπηρετηθούν:

Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 2621360358

Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : 2621361510

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ: 2621360149

Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: 2621363121

Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ: 2621360467 και 2621360453

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: 2621360226


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος