FOLLOW US: facebook twitter

Φυσική, Ιστορία και ΑΟΘ για καλά προετοιμασμένους – Αυλαία πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Ημερομηνία: 23-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ολοκλήρωσαν χθες τις Πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που διαγωνίστηκαν στην Ιστορία η οποία δεν έκρυβε εκπλήξεις, την Φυσική σε θέματα που απαιτούσαν πολύ καλή προετοιμασία και την Οικονομία στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που κάλυπταν όλη την ύλη. Την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων, τόσο για τους αποφοίτους των ΓΕΛ, όσο και των ΕΠΑΛ.

Αναλυτικότερα, η αυλαία για τους μαθητές της ομάδας Θετικών Επιστημών, έκλεισε με το μάθημα της Φυσικής Προσανατολισμού και σύμφωνα με την ομάδα Φυσικών του Φροντιστηρίου «ΑΛΜΑ» τα θέματα κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν την εις βάθος κατανόησή της. «Οι μαθητές χρειαζόταν να κατέχουν γνώσης της Φυσικής από παλαιότερες τάξεις ενώ ο όγκος των απαντήσεων φαίνεται ότι θα δυσκολέψει τους υποψηφίους. Άρα, μόνο οι άρτια προετοιμασμένοι μαθητές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην παρούσα εξέταση».

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ήταν τα θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού σύμφωνα με το φροντιστήριο «ΑΛΜΑ» και την Εξακουστή Βόλλαρη. «Η παράθεση των ιστορικών όρων αντλήθηκε από την θεματική ενότητα του προσφυγικού ζητήματος, ωστόσο για τη Συνθήκη των Σεβρών απαραίτητη ήταν και η αναφορά στοιχείων από το κεφάλαιο της διαμόρφωσης και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Το θέμα Α2 αφορούσε σε ερώτηση κλειστού τύπου με θεματικές προτάσεις σαφώς διατυπωμένες.  Τα θέματα Β1 και Β2 προέρχονταν από το πρώτο κεφάλαιο και συγκεκριμένα από την Γ΄ θεματική ενότητα, τις οικονομικές εξελίξεις κατά τον 20ο αιώνα. Όσον αφορά στην πραγμάτευση των παραθεμάτων το θέμα Γ1 απαιτούσε τη σύζευξη στοιχείων του σχολικού εγχειριδίου και των δοθέντων κειμένων από τη θεματική ενότητα της Σύμβασης της Λοζάνης και της ανταλλαγής των πληθυσμών. Τέλος, το θέμα Δ1 θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα υψηλών επιδόσεων, καθώς απαιτούσε συνδυαστική σκέψη και ικανότητα και απευθυνόταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει  επαρκώς την εξέλιξη του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα».

Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» της ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, σύμφωνα με το φροντιστήριο «ΑΛΜΑ» και την Έφη Βαγγοπούλου, κρίνονται μέτριας δυσκολίας. «Τα ερωτήματα καλύπτουν όλη την ύλη που οι μαθητές είχαν διδαχθεί. Είναι σαφή και με έξυπνο τρόπο δομημένα. Πιστεύουμε ότι οι μαθητές που δεν λύγισαν τη φετινή χρονιά, με όπλο τις γνώσεις που απέκτησαν στο φροντιστήριό μας και με την αμέριστη συμπαράστασή μας, θα σημειώσουν άριστες επιδόσεις. Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους τους υποψηφίους και καλό καλοκαίρι!».

Σήμερα, συνεχίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ με Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

Γεωργία Μπαρή, Ιστορία

«Επιτέλους τελείωσε το μαρτύριο της φετινής χρονιάς! Είμασταν όλοι πολύ αγχωμένοι με τις συνθήκες που επικρατούσαν λόγω του ιού, και γενικότερα λόγω άγχους γιατί οι πανελλήνιες είναι μια δύσκολη διαδικασία και φέτος δεν είχαμε περιθώρια να ξεσκάσουμε και επιτέλους τελειώσαμε. Τα θέματα ήταν εύκολα σχετικά, έπρεπε να έχουμε κριτική ικανότητα για να δούμε ποια κομμάτια έπρεπε να γράψουμε από το βιβλίο. Όποιος είχε διαβάσει μπορούσε να γράψει καλά. Δεν ήταν κάτι που δε το περιμέναμε, και, όποιος είχε προετοιμαστεί καλά μπορούσε να γράψει καλά».

Δημήτρης Σπηλιόπουλος, ΑΟΘ

Πολύ καλά, τα θέματα ήταν βατά σε γενικές γραμμές, είχε πολλές πράξεις κάτι το οποίο δε το συνηθίζουμε σε τέτοιο βαθμό κατά τα άλλα όμως δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία χωρίς όμως να λέμε ότι ήταν και εύκολα όλα. Σίγουρα όμως ήταν πολύ καλά, ούτε εύκολα όπως στα προηγούμενα ώστε να γράψουν όλοι αλλά ούτε και ιδιαίτερα δύσκολα. Η καραντίνα άλλους τους βοήθησε, όσους δηλαδή μπορούσαν να μείνουν μέσα και να διαβάσουν ακόμα καλύτερα απ’ ότι διάβαζαν, αυτούς όμως που ήθελαν να προετοιμαστούν από κοντά, να κάνουν κάποια πράγματα παραπάνω, επειδή δε το είχαν και πολύ το «μόνοι τους» αυτούς σίγουρα δε τους βοήθησε. Εγώ μια χαρά πέρασα, θα έλεγα με διευκόλυνε».

Κουσιαφές Κων/νος, Φυσική

«Τα θέματα ήταν νορμάλ για όλους τους μαθητές. Είμαι ένας από αυτούς που ήταν πιο πολύ διαβασμένοι στο μάθημα της Φυσικής. Ήταν το αγαπημένο μου μάθημα. Θεωρώ ότι τα έχω πάει καλά, γιατί κάποια πράγματα τα ήξερα από προηγούμενες χρονιές, πάντα πρόσεχα. Θεωρώ ότι επειδή θα έχουμε την κατώτερη βάση εισαγωγής φέτος, έχουν βάλει πιο νορμάλ θέματα για να απαντήσουν πολλά παιδιά που υπό άλλες συνθήκες θα έμεναν απέξω. Πάνω κάτω τα περίμενα τα θέματα που θα πέσουν».

Ευαγγελία Λαμπαούνα, Ιστορία

«Όποιος είχε διαβάσει έγραφε. Ήταν σχετικά εύκολα, τα έγραψα εντός των ορίων του χρόνου και μας έμειναν και δέκα λεπτά στο τέλος. Δεν δυσκολεύτηκα κάπου, δεν υπήρχε κάτι που να με αιφνιδίασε ή να μην το περίμενα».

Παπαδόπουλος Σταύρος, Ιστορία

«Δεν ήταν πολύ δύσκολα τα θέματα, γενικά ήταν βατά. Δεν έπεσε κάτι που να με αιφνιδίασε ή να μην το περίμενα, όλα καλά. Όποιος είχε προετοιμαστεί καλά, δεν θα συνάντησε προβλήματα. Η προετοιμασία στην καραντίνα ήταν δύσκολη, από πλευράς διαδικτυακών μαθημάτων, αλλά έπρεπε να προσαρμοστούμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος