FOLLOW US: facebook twitter

«Φουλάρει» το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 16-03-2021 | Συντάκτης:
Εβδομήντα εννέα νοσηλευόμενοι χθες στον Παθολογικό τομέα – Και δύο νεκροί  ηλικιωμένοι το τριήμερο
-163 τα ενεργά κρούσματα στην Ηλεία την τελευταία εβδομάδα

Εβδομήντα εννέα νοσηλευόμενους μετρούσε χθες ο Παθολογικός τομέας του Νοσοκομείου Πύργου καθώς 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 7 ύποπτα νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19 και 45 ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας στην παθολογική κλινική! Εν τω μεταξύ μεγαλώνει δυστυχώς και η λίστα των θυμάτων, αφού το ριήμερο κατάληξαν δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν με κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Πύργου. Ο πρώτος, ο οποίος είχε μεταφερθεί από νησί του Ιονίου, έχασε την μάχη το Σαββατοκύριακο και ο δεύτερος, ένας 82χρονος από τον Πύργο, άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Όσον αφορά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά κορονοϊού έχουν καλυφθεί πάνω από τις μισές κλίνες. Η διασπορά του ιού στην περιοχή αποδεικνύεται πως είναι μεγάλη… Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στην Ηλεία ήταν 163 εκ των οποίων 45 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία και σε 118 συστάθηκε παρακολούθηση και απομόνωση κατ’ οίκον. Την .. «πρωτιά» στα κρούσματα έχει ο Δήμος Ήλιδας με 63 ασθενείς και ακολουθεί ο Δήμος Πύργου με 49 ενεργά κρούσματα, ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης με 38, ο Δήμος Πηνειού με 7 και οι Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως από 3 ενεργά κρούσματα. Ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων συνεχίζει να καταγράφει 0 κρούσματα.

Η πίεση που ασκείται στο Νοσοκομείο Πύργου τις τελευταίες μέρες είναι τεράστια καθώς ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο με το προσωπικό να δίνει καθημερινά έναν άνισο αγώνα- κυρίως από το μεσημέρι και μετά που απομένει μόνον ένας Παθολόγος σε εφημερία.

Τα παράπονα ασθενών και συνοδών, που αναμένουν ώρες για να εξυπηρετηθούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου είναι εύλογα καθώς με έναν μόλις γιατρό στη βάρδια είναι αδύνατον να μην υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις. Και στη διαχείριση όμως φαίνεται πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς εμπύρετοι ασθενείς και ύποπτοι για covid-19 καλούνται να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους, μέσα στο κρύο στον εξωτερικό χώρο των ΤΕΠ, για ώρες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος