FOLLOW US: facebook twitter

FUEL PASS-2: Καύσιμα με άρωμα…εκλογών

Ημερομηνία: 22-06-2022 | Συντάκτης:

Στα 80 ευρώ η επιδότηση στη βενζίνη

Τη νέα δέσμη μέτρων του εθνικού σχεδίου στήριξης με αιχμή την επιδότηση καυσίμων ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νέα μέτρα θα καλύπτουν τρεις μήνες, Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα αφορούν τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες. Συγκεκριμένα επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αυτό να ολοκληρωθεί Νοέμβριο, αλλά όπως είπε υπάρχει πλέον η τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες που θα έχουν κάνει δηλώσεις να επιστραφεί η πληρωμή αρχές Αυγούστου.


Fuel Pass-2:

Η ενίσχυση στην κατανάλωση ανεβαίνει από 45 σε 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Στα νησιά η επιδότηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, στα 100 ευρώ αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα στα 70 από 40.
“Απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμων, για τις αναγκαίες διαδρομές τριών μηνών” ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να επεκτείνει την κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του ντίζελ, ώστε να συγκρατηθούν οι αυξήσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Η ενίσχυση είναι στα 12 λεπτά ανα λίτρο στην πηγή και στόχος, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός είναι να κρατηθεί η τιμή του ντίζελ κάτω από τα 2 ευρώ στην αντλία.


Τα εισοδηματικά κριτήρια

Η επιδότηση στη βενζίνη των 80 ευρώ, που περιλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα FuelPass 2, θα αποδίδεται σε εισοδήματα έως και τα 45.000 ευρώ. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των νέων κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αναχαίτιση των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείο η μεγαλύτερη επιδότηση που δοθεί (80 ευρώ και 100 ευρώ στα νησιά), θα αφορά συνολικό εισόδημα το 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας και έως τα 45.000 ευρώ.
Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι οι δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι συνολικά 3,1 εκατομμύρια.
Το FuelPass 2 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, θα έχει διάρκεια τριών μηνών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος