FOLLOW US: facebook twitter

Φθινοπωρινή «ανάσα» από την κρουαζιέρα

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:

-Βελτιωμένη η κίνηση στο Κατάκολο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

-Ο Οκτώβρης είναι παραδοσιακά καλός μήνας για την κρουαζιέρα, δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, Γιώργος Κουμπενάς

-Είμαστε λίγο καλύτερα διότι το καλοκαίρι ήταν δύσκολο, τόνισε στην «Πρωινή» η πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Βασιλική Καλαμπόκα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην αγορά του Κατακόλου μέσα στο φθινόπωρο, καθώς στο λιμάνι αφίχθησαν μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια με περισσότερους τουρίστες, οι οποίοι κυκλοφόρησαν ελεύθερα στα καταστήματα, περιηγήθηκαν στο λιμάνι και στην αγορά  και χάρηκαν τη λιακάδα, σκορπίζοντας μια νότα αισιοδοξίας σε μια εποχή δύσκολη για όλους.

Η χθεσινή ημέρα ήταν χαρακτηριστική της διαφορετικής εικόνας, καθώς από τα δύο κρουαζιερόπλοια που «έδεσαν» στο Κατάκολο, κατέβηκαν εκατοντάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν τόσο τα καφέ και τα εστιατόρια στον προβλήτα, όσο και τα τουριστικά και εμπορικά καταστήματα εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου.

Όπως αποτυπώνεται και από τις εικόνες,  αρκετοί ήταν αυτοί που μπήκαν στα καταστήματα για να δοκιμάσουν –και ενδεχομένως να αγοράσουν- διάφορα είδη , ενώ κάμποσοι ευχαριστήθηκαν τον καφέ τους ή το φαγητό τους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον προβλήτα, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη μέρα στο Κατάκολο.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου, Βασιλική Καλαμπόκα, το καλοκαίρι ήταν καταστροφικό αλλά τους φθινοπωρινούς μήνες η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο λόγω των αυξημένων αφίξεων.

«Τώρα στο τέλος είδαμε πιο πολλά καράβια με περισσότερο και καλύτερο κόσμο. Είμαστε γεμάτοι αυτήν την εποχή και ευελπιστούμε να μας βοηθήσει ο καιρός να ολοκληρώσουμε καλά τη σεζόν. Τώρα στο τέλος είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί το καλοκαίρι ήταν χάλια. Δεν έχω δει το πρόγραμμα του Νοεμβρίου με τις αφίξεις, αλλά ελπίζω ως τις 15 του μήνα να συνεχίσουμε έτσι. Ήταν περίεργη η χρονιά η φετινή γιατί ξεκινήσαμε καλά τον Μάιο στις αφίξεις και στους επισκέπτες, όμως το καλοκαίρι ήταν απογοητευτικό, πολύ δύσκολο, γιατί δεν είχαμε και πολλά καράβια», τόνισε και πρόσθεσε ότι ακόμα έχουμε δρόμο για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019 και πριν από την πανδημία.

«Πήραμε μια ανάσα, βέβαια δεν ξέρω αν η σημερινή κίνηση μεταφράζεται και σε έσοδα, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα. Ελπίζω να τελειώσουμε καλά τη σεζόν και να περιμένουμε του χρόνου να έχουμε περισσότερα, να βελτιωθεί η κατάσταση στο λιμάνι γιατί δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα. Βέβαια, ακούω ότι και του χρόνου θα είναι λίγες αφίξεις, αλλά θα περιμένουμε τον τελικό προγραμματισμό για το 2023», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, Γιώργος Κουμπενάς, δήλωσε στην «Πρωινή» πως το φθινόπωρο είναι προνομιακή περίοδος για την ελληνική κρουαζιέρα,  σημειώνοντας ότι το 2023 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη άνοδος.

«Ο Οκτώβριος είναι παραδοσιακά πολύ καλός μήνας για την κρουαζιέρα, διότι έχουμε positioning από σκανδιναβικά κρουαζιερόπλοια, αλλά και από άλλες περιοχές, τα οποία αυξάνουν σημαντικά τις αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια.

Πάει πολύ καλά ο μήνας ως τώρα. Οι πληρότητες ξεκίνησαν το πρώτο διάστημα από το 60-70% αλλά τώρα πλησιάζουν το 80-90%.

Εκτιμούμε ότι το 2023 οι προσεγγίσεις θα είναι περισσότερες από φέτος και θα αγγίξουν τα επίπεδα του 2019. Όσον αφορά την πληρότητα, και εκεί σταδιακά πιστεύω πως θα φτάσουμε στα επίπεδα που ήμασταν πριν από την πανδημία», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος