FOLLOW US: facebook twitter

Φτάνουν σήμερα οι ποδηλάτες του Ολυμπισμού

Ημερομηνία: 13-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αθλητικά, Νέα

podilato-olympia

Στον Πύργο και την Ολυμπία η υποδοχή τους

Η οικογένεια της Συμμαχίας για τον Ολυμπισμό Olympism For Humanity Alliance  στην οποία ανήκει και η Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων-Greekteachers  έζησε για 6 ημέρες στους ρυθμούς της ποδηλατοδρομίας από τη Θεσσαλονίκη στην Αρχαία Ολυμπία με σκοπό τη διάδοση του Ολυμπισμού και των αξιών του.

Η ομάδα με επικεφαλής  τον Τασσο Κυριακιδη καθηγητή δημοσιας υγείας του Yale University  ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη με πρώτη στάση το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και σήμερα θα γίνουν δεκτοί από τη Δημοτική Αρχή του Πύργου στο Λάτσειο και από τους υπευθύνους της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

“Πρόκειται για τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της Ολυμπίας και της Ηλείας οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι 2016 διαφήμισαν τον τόπο μας με τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους. Οι Ηλείοι οφείλουμε να τους υποδεχτούμε με σεβασμο στον άθλο τους.Γιατί μόνο όσοι πιστεύουν σε αληθινές αξίες θα καταφέρουν να αναγεννήσουν τον τόπο μας.”  δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachers  κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Ο κ. Κυριακίδης καθηγητής στο  Πανεπιστήμιο Yale   μίλώντας  για το εγχείρημα εξήγησε : «Η ιδέα για ένα ταξίδι σαν αυτό, ξεκίνησε από μία συζήτηση το καλοκαίρι του 2013 κατά την διάρκεια   της   συμμετοχής   ενός   ποδηλάτη   στο  Olympism  For  Humanity  Praxis  SummerProgram:  μία ομάδα, 5 ποδηλατών που ζουν και εργάζονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, κάποιοι μεταξύ τους φίλοι και γνωστοί,  συγκεντρώθηκαν στις 6 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη από όπου και ξεκίνησαν μία μοναδική ποδηλατοπορεία. Η   αγάπη   για   τον   αθλητισμό   και   το   ρόλο   του   στη   ζωή,   ενώνει   αυτούς   τους   ανθρώπους, προκειμένου να ζήσουν αυτή τη δυνατή πρόκληση. Στο πρώτο άκουσμα της ιδέας, κανείς δε δίστασε να δηλώσει άμεσα τη συμμετοχή του. Μέσα από όλους τους ποδηλάτες, πηγάζει ένας γνήσιος ζήλος να μεταλαμπαδεύσουν τα ιδανικά και τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού: αμοιβαίο σεβασμό   και   κατανόηση,   πνεύμα   φιλίας   και   ειρήνης,   αλληλεγγύη,   συλλογικότητα   και ομαδικότητα, ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.”

Τα μέλη της ομάδας: 

Τασσος Κυριακιδης, καθηγητής δημοσιας υγείας, Yale University, Πολυς Πουμπουρης, Βαλκανιονίκης ποδηλάτης, ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλασίας; Ιάκωβος Δημητρίου, αρχιτέκτονας, κατασκευαστής διατροφικών bars για ποδηλάτες; Σάββα Σαββα, εκπαιδευτικός μουσικός; Μιχάλης Θεοχάρους, προπονητής ποδοσφαίρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος