FOLLOW US: facebook twitter

«Φρένο» στα τοπικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηλείας

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συντάκτης:
-Περιορίστηκαν τα υπεραστικά, φόβος για αναστολή λειτουργίας στο τέλος της εβδομάδας

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και οι συνακόλουθες αποφάσεις περιρορισμού της κυκλοφορίας έχουν επηρεάσει δραματικά τις μεταφορικές δραστηριότητες. Από τις πρώτες μέρες εμφάνισης κρουσμάτων στον νομό, η κίνηση στο ΚΤΕΛ Ηλείας μειώθηκε κατακόρυφα, με συνέπεια την αναστολή των τοπικών δρομολογίων και δραστικό περιορισμό των υπεραστικών.

Παράλληλα, σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση έχουν περιέλθει και οι οδηγοί του ΚΤΕΛ, καθώς έχουν υποχρεώσεις  σε γραμμάτια που εξοφλούν για τα οχήματά τους, και αναμένουν από την κυβέρνηση να μεριμνήσει για τη διευθέτησή τους ώστε να ανακουφιστούν.

Χθες το πρωί, λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς Αθήνα, με μόλις επτά επιβάτες, ακινητοποιήθηκε προσωρινά στα διόδια και ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, έγιναν συστάσεις για την απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας, Χρήστος Δημακόπουλος τόνισε στην «Πρωινή» ότι τα δρομολόγια έχουν περιοριστεί δραστικά κι ότι αν και αυτήν την εβδομάδα επιδεινωθεί η κατάσταση, δεν αποκλείεται το ΚΤΕΛ να προβεί σε αναστολή της λειτουργίας του.

«Η πτώση ξεπερνά το 90% και επί της ουσίας φτάνει στο 100%, αφού η κίνηση είναι σχεδόν μηδενική. Τόσο στα τοπικά όσο και στα υπεραστικά δρομολόγια είναι πλέον μονοψήφιος ο αριθμός επιβατών, αφού κατέβηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι ντόπιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών. Η οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί τεράστια. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται συγκεκριμένα υπεραστικά δρομολόγια και παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις. Αν τα δεδομένα χειροτερέψουν κι άλλο, στο τέλος της εβδομάδας θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του ΚΤΕΛ Ηλείας, με βάση και τα νόσα προβλέπει η πρόσφατη νομοθεσία για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Δημακόπουλος.

Τα νέα δρομολόγια  από Τρίτη 24/3 ως 3 Απριλίου.

ΠΥΡΓΟΣ – ΑΘΗΝΑ 9.30΄ απλό , 14.30΄ απλό (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη- Παρασκευή) ΑΘΗΝΑ – ΠΥΡΓΟΣ 9.30΄ απλό , 14.30΄ απλό (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή) ( ΑΠΛΟ : Πυργ-Αμαλ-Γαστ-Ανδραβ-Λεχ-Βαρδ-Ισθμός-Αθηνα )

Υ.Γ. Η αποστολή δεμάτων από και προς Αθήνα πραγματοποιείται απρόσκοπτα

ΠΥΡΓΟΣ – ΠΑΤΡΑ 13.30′ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ 6.45΄

ΠΥΡΓΟΣ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 8.30΄ ..Πέμπτη 26-3-2020 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΥΡΓΟΣ 14.30΄ …Παρασκευή 27-3-2020

ΠΥΡΓΟΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ Όχι ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΥΡΓΟΣ Όχι

Πύργος – Καλαμάτα Όχι Καλαμάτα – Πύργος Όχι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος