FOLLOW US: facebook twitter

«Φρένο» από το Ελεγκτικό συνέδριο στη σύμβαση της μονάδας μηχανικής διαλογής

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Σήμερα συζητείται η αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε ο δήμος Ήλιδας

Σήμερα συζητείται στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση ανάκλησης πράξης που κατέθεσε ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία του διαγωνισμού για την κινητή μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας 2018-2020.

Πριν από δύο εβδομάδες το Ζ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου «μπλόκαρε» την  υπογραφή σύμβασης μεταξύ του δήμου Ήλιδας και της εταιρείας-αναδόχου του διαγωνισμού, καθώς σύμφωνα με την πράξη που κοινοποίησε στον δήμο στις 18 Ιουνίου του 2020, «κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο του σχεδίου σύμβασηςμεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της ένωσης εταιρειών με την επωνυμία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.– ΑΒΑΞ. ΑΕ, διότι διαπιστώθηκανουσιώδεις πλημμέλειες στηνελεγχόμενη διαδικασία.

Η δημοτική αρχή κινήθηκε άμεσα και συγκάλεσε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα (24/6) και, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του δήμου, Ειρήνης Θεοδωροπούλου, αποφάσισε ομόφωνα να παράσχει εντολή και εξουσιοδότηση στον δικηγόρο Αθηνών, Ευγ. Χριστοφιλόπουλο, ο οποίος –όπως τονίστηκε- έχει εξειδικευθεί σε υποθέσεις διοικητικού δικαίου και ιδιαίτερα σε υποθέσεις που αφορούν δημόσιες συμβάσεις, διαγωνισμούς, μελέτες κλπ, να καταθέσει άμεσα  άμεσα αίτηση ανάκλησης κατά της πράξης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο κ. Χριστοφιλόπουλος, η αίτηση ανάκλησης θα συζητηθεί σήμερα και εντός ενός μηνός το αργότερο αναμένεται να έχει εκδοθεί και η απόφαση.

Η έκβαση της υπόθεσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως ανέφερε στην εισήγησή της στην Οικονομική Επιτροπή η κα Θεοδωροπούλου, διότι πρόκειται για υπόθεση μεγάλου ενδιαφέροντος για τον Δήμο.

«Η εν λόγω υπόθεση έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων επτά συνολικά Δήμων του Νομού, μεαποτέλεσμα αν δεν υπογραφεί η σύμβαση να κινδυνεύει η δημόσια υγεία τωνπολιτών και να είναι εκτεθειμένος ο Δήμος Ήλιδας έναντι όλων των πολιτών του Νομού μας. Επίσης ο Δήμος έχει αναλάβει ως συμβατική υποχρέωση του να υποστηρίξει τεχνικά τον ΦΟΣΔΑ στην υλοποίηση του διαγωνισμού και την ανάδειξητου αναδόχου, ως επίσης έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων επτάΔήμων, που είναι μέλη στο ΦΟΣΔΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος