FOLLOW US: facebook twitter

FreeLunchSociety: Τι θα κάνατε, εάν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο;

Ημερομηνία: 21-11-2017 | Συντάκτης:

Αύριο στις 22.00 η προβολή της διεθνούς κινηματογραφικής ταινίας στο CineCinema στην Αμαλιάδα

Το μοντέλο του βασικού εισοδήματος παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ του ChristianTod, «FreeLunchSociety», την πρώτη διεθνή κινηματογραφική ταινία για αυτό το θέμα, που θα προβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 22.00 στο CineCinema στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο του CineDoc. .

H ταινία μας ταξιδεύει από τα κοιτάσματα πετρελαίου της Αλάσκας μέχρι τις κοιλάδες του Καναδά και από το κέντρο αποφάσεων της Ουάσιγκτον μέχρι τις στέπες της Ναμίμπια, εξετάζοντας ένα από τα πιο επίκαιρα και κρίσιμα ερωτήματα της εποχής μας.

Πριν από μερικά χρόνια ένα βασικό άνευ όρων εισόδημα φάνταζε ως ουτοπία. Αν και ένα επίμαχο ζήτημα, σήμερα μοιάζει πιο εφικτό από ποτέ. Ένα βασικό άνευ όρων εισόδημα σημαίνει χρήματα για όλους – ως ανθρώπινο δικαίωμα χωρίς υπηρεσία σε αντάλλαγμα. Πρόκειται για μια επαναστατική μεταρρύθμιση ή για μια κοινωνικά ρομαντική ουτοπία;

Μια λύση που παρασύρει τους ανθρώπους στην τεμπελιά ή μια απαλλαγή από υλικές πιέσεις που λειτουργεί ως ευκαιρία για τον εαυτό μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο; Ο καθένας επιλέγει ποια πλευρά του νομίσματος επιθυμεί να δει ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Προβολές
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 22.00 στην Αμαλιάδα (CineCinema)

Σκηνοθεσία: Christian Tod / 53’ / 2017 / Αυστρία, Γερμανία

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | info@cinedoc.gr

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.

Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος