FOLLOW US: facebook twitter

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: 14 οι αγνοούμενοι-276 έχουν διασωθεί (βίντεο)

Ημερομηνία: 18-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στους 14 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων στο πλοίο όπου εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο οδηγών που εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, 276 έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους κι ένας μετανάστης που δεν είχε δηλωθεί στη λίστα των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τη λίστα επιβαινόντων που είχε δώσει ο πλοίαρχος, στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, δηλαδή, συνολικά 290 άτομα.

Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες (14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα).

Τρεις από τους επιβαίνοντες εχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο ένας είναι τραυματίας και ήταν ο πρώτος που έφτασε στο λιμάνι με σκάφος του λιμενικού.

Την ίδια ώρα στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Επίσης, επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ σε εξέλιξη είναι -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που φαίνεται να εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο.
Πρόκειται για δύο οδηγούς, βουλγαρικής υπηκοότητας, που εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ και ο ένας εκ των δύο επικοινώνησε με τις αρχές.

Τρεις από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/02) στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι.

Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Όπως περιέγραψαν επιβάτες, το πλήρωμα τους ενημέρωσε για τη φωτιά που ξέσπασε μέσα στη νύχτα και αμέσως βγήκαν στο κατάστρωμα.

Απο εκεί επιβιβάστηκαν σε λέμβους και στη συνέχεια σε παραπλέοντα σκάφη.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και ιταλικό σκάφος.

news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος