FOLLOW US: facebook twitter

«Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων – Φόβοι για άλμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ημερομηνία: 30-09-2021 | Συντάκτης:
-«Τα καύσιμα έχουν αυξηθεί 20 με 25% και καθημερινά οι τιμές ανεβαίνουν» δήλωσε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ένωσης Βενζινοπωλών Ηλείας Χρ. Στεφανόπουλος

 

Την … ανηφόρα παίρνουν καθημερινά οι τιμές των καυσίμων με τους πολίτες να χρειάζεται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν στις γενικευμένες αυξήσεις που παρουσιάζονται σε όλα τα αγαθά.

Οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί σύμφωνα με το πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης της Ένωσης Βενζινοπωλών Ηλείας Χρήστο Στεφανόπουλο, γύρω στο 20 με 25% και το χειρότερο όπως μας λέει, είναι ότι καθημερινά ανεβαίνουν και πιο πολύ! «Η απλή βενζίνη έχει φτάσει στο 1,68 μέχρι 1,80 ευρώ ενώ το πετρέλαιο κίνησης από 1,37 μέχρι 1,45 ευρώ με την τιμή του να έχει αυξηθεί τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά. Οι αυξήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη που βλέπουν τις τιμές των καυσίμων να αυξάνονται διαρκώς».

Παράλληλα, ο κ. Στεφανόπουλος, παρατήρησε ότι τον τελευταίο μήνα, έχει εκδηλωθεί μια τάση μείωσης στην αγορά των καυσίμων επισημαίνοντας πως οφείλεται στην αύξηση της τιμής σε συνδυασμό με τις πολλές υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου για τις οικογένειες (σχολεία, πανεπιστήμια κτλ). «Σταματούν τις πολλές μετακινήσεις. Πλέον το σκέφτονται…».

Τα στοιχεία του Παρατηρητήριου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν ότι στις 27 Σεπτεμβρίου οι τιμές της απλής αμόλυβδης έφτασαν ακόμη και τα 1,941 ευρώ το λίτρο, με τη σούπερ αμόλυβδη 100 οκτανίων εκεί να πιάνει ακόμη και τα 2,074 ευρώ το λίτρο. Μεγάλη πρόκληση αποτελεί το ράλι του πετρελαίου και για όσους επιλέγουν πετρελαιοκίνητα οχήματα για τις μετακινήσεις τους αλλά και για όλους τους επαγγελματίες, αφού οι τιμές του ντίζελ κίνησης παρουσιάζουν αύξηση 21% σε σύγκριση με τις αρχές του έτους. Η μέση πανελλαδική τιμή διαμορφώνεται στα 1,413 ευρώ πλέον, από 1,167 ευρώ το λίτρο στις αρχές του Ιανουαρίου.

Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης

Το σοκ των τιμών απειλεί ακόμη περισσότερο νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι αυξήσεις στην τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι δεδομένες. «Στις 15 με 16 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και είναι σίγουρο πως σε σχέση με πέρυσι θα είναι κατά πολύ ανεβασμένο. Πέρυσι, ξεκινήσαμε με 85 λεπτά το λίτρο και οι εκτιμήσεις σήμερα λένε για 1,20 ευρώ ίσως και παραπάνω. Ότι είχε γίνει δηλαδή πριν δέκα και πλέον χρόνια που είχε φτάσει το 1,30 και ο κόσμος αναζήτησε άλλους τρόπους θέρμανσης. Αν γίνει και αυτό φέτος τότε για όλους όσους ασχολούμαστε με τα καύσιμα αλλά και για τους πολίτες θα είναι πολύ δύσκολα» κατέληξε ο κ. Στεφανόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος