FOLLOW US: facebook twitter

«Φως στο τούνελ» για την ανάπλαση του Επαρχείου

Ημερομηνία: 24-10-2022 | Συντάκτης:

-Απομακρύνονται προσεχώς τα μπάζα, οι λύσεις που εξετάζονται 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την άκρη του νήματος φαίνεται ότι βρίσκει ο δήμος Πύρου για το έργο της ανάπλασης του λόφου του Επαρχείου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η σύμβαση που είχε υπογραφεί, οδεύει οριστικά προς διάλυση, όπως είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι η «Πρωινή».

Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και το τρέχον ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στη σύναψη νέας σύμβασης με βάση όσα προβλέπει η νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις και με βάση τα ρεαλιστικά δεδομένα που έχει διαμορφώσει η πληθωριστική κρίση στην κατασκευαστική αγορά, με κυριότερο την απροθυμία των εργολάβων να καταθέσουν εκπτώσεις ακόμα και σε τιμές που μέχρι πρότινος αξιολογούνταν ως «λογικές».

Πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να του παρουσιάσουν τις νόμιμες και εφικτές λύσεις. Παράλληλα, αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα να συναντηθεί με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχουν την ευθύνη της χρηματοδότησης, για να εξεταστεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου εντός του ΕΣΠΑ 2014-2020 είτε να επιδιωχθεί η μεταφορά του ως έργου-γέφυρα (phasing) στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 2,68 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η σύμβαση υπεγράφη με τελικό ποσό το 1,8 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, ωστόσο λίγο διάστημα μετά την έναρξη των εργασιών, άρχισαν τα προβλήματα προφανώς λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα υλικά και του γενικότερου κόστους, με συνέπεια το έργο να… καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος