FOLLOW US: facebook twitter

Φόρουμ Αρχαίας Ολυμπίας: Πρόταση για Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Αναμνηστική φωτογραφία από την συνάντηση των αντιπροσωπιών αδελφοποιημένων πόλεων στην Ολυμπία.

 

Την πρόταση δημιουργίας ενός Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων διατύπωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την διάρκεια του φόρουμ που έγινε μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων, στο Δημοτικό Μέγαρο της Ολυμπίας, χθες το πρωί.

Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού δεν επέτρεψε σε όλες τις αντιπροσωπίες των δώδεκα συνολικά αδελφοποιημένων πόλεων να ταξιδέψουν μέχρι την Ολυμπία και να συμμετάσχουν, έτσι στο φόρουμ παραβρέθηκαν, εκτός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τους αντίστοιχους εκπροσώπους:

-Ο Δήμος Grossostheim Γερμανίας, με τον Δήμαρχο κ. Χέρμπερτ Γιάκομπ και τον πρώην Δήμαρχο κ. Χανς Κλουγκ.

-Ο Δήμος Colorado Springs των ΗΠΑ με την διευθύντρια του Δήμου κα Ντόνα Νέλσον και τον πρόεδρο της επιτροπής αδελφοποίησης κ. Χάρη Καλόφωνο.

-Ο Δήμος Antibes Juan-les Pins της Γαλλίας με το στέλεχος του Δήμου κα Μισέλ Μπος και τον υπεύθυνο για την αδελφοποίηση κ. Άλκη Βολιώτη.

-Ο Δήμος Olimpia, Sao Paolo Βραζιλίας με τον Δήμαρχο κ. Φερνάντο Αγκούστο Κούντσα.

-Ο Δήμος Olympia, Washington των ΗΠΑ, με την Δήμαρχο κα Σέριλ Σέλμπι.

Ανταλλαγή δώρων μεταξύ του κ. Γεωργιόπουλου και της Δημάρχου Ολύμπια Ουάσιγκτον, κας Σέλμπι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των αντιπροσωπιών από την Αντιδήμαρχο κα Ρόη Αντωνοπούλου. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των αδελφών πόλεων, εκφράζοντας τη λύπη του που η συνάντηση γίνεται κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στον θεσμό, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι από το 1989 που ξεκίνησε, 12 πόλεις μέχρι σήμερα έχουν αδελφοποιηθεί με την Ολυμπία. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι για την συμμετοχή στο φόρουμ είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δέκα από τις δώδεκα αδελφοποιημένες πόλεις, όμως τελικά εκπροσωπήθηκαν οι μισές. «Είχα την φιλοδοξία να κάνουμε σ’ αυτό το φόρουμ την ιδρυτική διακήρυξη ενός Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων, κάτι που μπορεί να μετατεθεί για αργότερα, ώστε να πραγματοποιηθεί κάτω από καλύτερες συνθήκες», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Γενική άποψη από την συνάντηση με τους δημάρχους των αδελφοποιημένων πόλεων.

Κατά τη συζήτηση καθορίστηκαν κάποιοι από τους άξονες του υπό σύσταση Δικτύου, όπως η προαγωγή των Ολυμπιακών Αξιών, η ανταλλαγή πολιτιστικών δεδομένων και η συνεργασία σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης μεταξύ των πόλεων. Η συζήτηση που άνοιξε στο φόρουμ, προτάθηκε από τον κ. Γεωργιόπουλο να συνεχιστεί διαδικτυακά.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των αδελφών πόλεων τοποθετήθηκαν διαδοχικά, αναπτύσσοντας τις θέσεις τους για τον θεσμό αυτό. Από τις τοποθετήσεις αυτές κατέστη σαφές ότι υπάρχει ομοφωνία για την δημιουργία του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων για το οποίο όλοι δεσμεύθηκαν ότι θα εργαστούν για την υλοποίησή του. Από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν των φιλοξενούμενων αντιπροσωπιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος